Gemeente Hilversum

De Vorstin kan starten met activiteiten

publicatiedatum: dinsdag 27 juli 2010

De gemeente Hilversum en De Vorstin tekenden vrijdag 23 juli de overeenkomsten voor het gebruik en de inventaris van De Vorstin. Hierdoor kan De Vorstin nu officieel van start gaan met het inrichten van het pand en met de verdere organisatie van de geplande activiteiten voor dit jaar.

Eenmalig
Op basis van een door stichting De Vorstin ingediende herziene begroting voor 2010 en volgende jaren heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om voor het jaar 2010 eenmalig een activiteiten- en huisvestingssubsidie aan De Vorstin te verstrekken, zonder dat hier garanties voor 2011 en volgende jaren aan kunnen worden ontleend.

De popoefenruimtes worden niet in gebruik genomen. De Vorstin heeft aangegeven deze ruimtes niet kostendekkend te kunnen exploiteren.

Talpa
De eerste gebruiker van het gebouw is Talpa Producties met het nieuwe RTL 4-programma "The voice of Holland". Tussen 22 en 27 augustus worden in De Vorstin de audities opgenomen voor deze ultieme zoektocht van vijf Nederlandse topartiesten naar onze nieuwe generatie supertalenten.

Programma
Benieuwd naar het programma? Surf dan naar www.devorstin.nl