Politie Drenthe

Woensdag 28 juli 2010

Provincie Drenthe, 28-07-2010

Verkeerscontrole

NIEUW BUINEN Bij een radarsnelheidscontrole op de N374 ter hoogte van Nieuw Buinen zijn dinsdag van de 1259 passerende voertuigen 421 bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 135 km per uur terwijl op deze weg een maximum snelheid van 80 km per uur geldt.

Aanhangwagen gestolen

Tweede Exloermond Vanaf het terrein van de afvalwaterzuivering aan het Zuiderdiep in Tweede Exloermond is de afgelopen dagen een aanhangwagen gestolen. De aanhanger is uit een garage gehaald. De diefstal werd dinsdagmorgen ontdekt. Om de aanhanger van het terrein te krijgen is een gedeelte van de omheining los gemaakt.

Velgen gestolen

MEPPEL Voor de derde keer in een paar weken tijd zijn bij een garagebedrijf aan het Blankenstein in Meppel lichtmetalen velgen met banden van een auto gestolen. Nu sloegen de dieven toe in de nacht van maandag op dinsdag. De auto stond naast het bedrijf geparkeerd. De garagehouder deed aangifte. De schade bedraagt bijna 2000,-.

Bij een ander bedrijf aan deze weg zijn in dezelfde nacht van zes geparkeerde vrachtwagens in totaal 12 accus gestolen.

Motorrijder onderuit

NIEUWLANDE Op de Akkerweg in Nieuwlande kwam dinsdagavond een 24-jarige motorrijder uit Hollandscheveld ten val. De man raakte lichtgewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. In een bocht kwam de man met zijn motor in de berm. Hij corrigeerde maar verloor daarbij de macht over het stuur. De motor ging onderuit en schoof met zijn bestuurder de berm in waar een boom werd geraakt. Volgens getuigen heeft de motorrijder niet hard gereden.

Snorfietser onder invloed

ASSEN Op de Groningerstraat in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 17-jarige snorfietser uit Zeijen aan. De jongeman had gedronken (340 ugl). Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Geef nooit belangrijke gegevens door

BOVENSMILDE Een echtpaar uit Bovensmilde is 5000,- kwijt. Maandag werd de vrouw gebeld door een vrouw die zich voordeed als iemand van de ING. De belster had een dusdanig goed verhaal dat de vrouw haar geloofde en inging op haar voorstel om iets te veranderen in haar manier van internet bankieren. Natuurlijk had de belster ter controle nog wat gegevens nodig, die de vrouw haar ook gaf. De volgende dag bleek dat er in totaal 5000,- van de rekening van het echtpaar was overgeschreven naar andere rekeningen. Het echtpaar deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief

EMMEN Medewerkers van een slijterij aan de Noordbargerstraat in Emmen hielden dinsdagmiddag een winkeldief aan. De 32-jarige inwoner van Emmen had eerder op de dag twee flessen cognac à 55,- meegenomen zonder deze af te rekenen. Toen hij nog een keer terugkwam is hij aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende deze diefstal en de diefstal van een fles whisky bij een andere slijterij. De flessen drank heeft hij direct na de diefstal geruild tegen heroïne. Bij zijn aanhouding had hij ook zes flessen wasmiddel bij zich. Die bleken gestolen te zijn bij een supermarkt en zouden, net als de andere spullen, geruild worden tegen drugs. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Jeugdige vandalen

NIEUW WEERDINGE Een bestuurslid van voetbalvereniging Titan uit Nieuw Weerdinge betrapte dinsdagmorgen op de tribune van het voetbalveld aan de Raiffeisenstraat drie jongens die daar een brandje hadden gesticht. De jongens hadden op de tribune wat rommel en folders in brand gestoken. De schade aan de tribune bleef beperkt. De jongens van 11, 12 en 14 jaar uit Nieuw Weerdinge zijn overgedragen aan de politie en na verhoord te zijn aan hun ouders.

Jongen valt door dak

HOOGEVEEN Een 10-jarige jongen uit Zuidwolde is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij in Hoogeveen door een dak zakte en op een betonnen vloer terecht kwam. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen.

Het ongeluk gebeurde bij een winkel aan de Schutstraat in Hoogeveen. De jongen was daar samen met zijn vader die op verzoek van de eigenaar van het pand het dak ging inspecteren. De jongen was achter zijn vader aangelopen zonder dat die dat in de gaten had. Toen de jongen op een verweerde lichtdoorlatende plaat stapte zakte hij daar doorheen en viel naar beneden.