Gemeente Echt-Susteren


Tijdelijke provinciale subsidie voor kleine aannemers

Â

De Provincie Limburg wil met subsidies kleine bouwbedrijven door de crisis heen slepen. Kleine bouwprojecten kunnen tot 10.000 euro subsidie per woning krijgen om bijvoorbeeld metselaars aan de slag te houden. Er zijn al veel bedrijven die hiervan gebruik maken. Wethouders Jos Beckers en Jac Dijcks zijn blij met de mogelijkheid die de Provincie biedt. Jos: âIk vind het belangrijk dat de economie en vooral de lokale aannemers op deze manier een steuntje in de rug krijgen.â Jac Dijcks is het met hem eens: âDeze subsidie is een kans voor kleine aannemers. Ook bedrijven die samenwerken met aannemers wil ik vragen hen op de regeling te attenderen.â Is deze subsidie iets voor u of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Provincie Limburg. Â

Â

De nieuwe tijdelijke subsidieregeling is bedoeld voor kleinere nieuwbouwprojecten van maximaal vier woningen. Aannemers kunnen hiervoor een bijdrage ontvangen van ⬠10.000,- per woning. Ook voor verbouwingen voor aanpassing of verbetering van woningen vanaf ⬠25.000,- kan bij de Provincie subsidie worden aangevraagd. Per bouwonderneming wordt maar één project gehonoreerd.

Â

De subsidiepot van de Provincie voor deze projecten bedraagt ⬠2 miljoen waarbij het principe geldt âop is opâ. Op dit moment is de helft al aan subsidie vergeven. Wilt u ook meedoen, dan moet uw aanvraag vóór 1 oktober 2010 zijn ingediend.

Â

Meer informatie

De subsidieregeling is te vinden via de website van de Provincie Limburg: www.limburg.nl. Via âactuele subsidieregelingenâ vindt u onder de kop âRuimtelijke Ontwikkelingâ de âNadere subsidieregels voor bouw of verbouw van woningen in Limburgâ.