Politie Groningen

Woensdag 28 juli 2010

Provincie Groningen, 28-07-2010

Vermist jongetje terecht na Burgernetzoekactie

VEENDAM De politie heeft dinsdagavond samen met de deelnemers van Burgernet in Veendam uitgekeken naar een 5-jarig jongetje. De ouders namen contact op met de politie, nadat het jongetje er op de fiets vandoor was gegaan. Omdat er een duidelijk signalement beschikbaar was, besloot de politie om een Burgernetactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar het jongetje. Meerdere deelnemers van Burgernet belden met informatie. Dankzij goede tips werd het jongetje op de Langeleegte teruggevonden en kon hij herenigd worden met zijn ouders. Hij was zon tweeënhalf uur weggeweest. Het ondernemende jongetje was op de fiets vertrokken richting vriendjes. Behalve de Burgernet actie zette de politie ook een groot aantal agenten, honden en een helikopter in bij de zoekactie.

De gemeente Veendam is de eerste gemeente in de provincie Groningen, waar gebruik wordt gemaakt van Burgernet. Inwoners van de gemeente Veendam kunnen zich aanmelden viawww.burgernet.nl. Momenteel zijn er 1800 abonnees. Daarvan werden er dinsdagavond 740 daadwerkelijk bereikt. De politie bedankt de deelnemers voor hun inzet.

Alcomobilist aangehouden

MUSSELKANAAL Een 60-jarige automobilist uit Musselkanaal is dinsdagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op de Badstraat in Musselkanaal gecontroleerd. De ademanalyse op het politiebureau resulteerde in een alcoholpromillage van 1,25. De man is met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Aanhouding na zware mishandeling

WINSCHOTEN De politie heeft dinsdagmiddag een 45-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 49-jarige plaatsgenoot zwaar te hebben mishandeld. Beide mannen kregen in een pand aan de Wilhelminasingel onenigheid. Daarbij is het slachtoffer met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte meldde zich vrijwillig bij de politie. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is geweest.

Bekeuring voor afvallende lading

SLOCHTEREN Een 22-jarige automobilist uit Hurdegaryp is dinsdagmiddag bekeurd. De man reed over de A7 bij Slochteren met een aanhanger met daarop diverse planken. De planken waren niet afgedekt. Een agent die achter de man reed, zag dat een aantal planken van de kar afwaaide en gaf de man een stopteken. De man heeft een bekeuring gekregen.

Snelweg afgesloten vanwege verwarde man

MARUM De A7 bij Marum is dinsdagnacht enige tijd afgesloten geweest vanwege een verwarde man. De inwoner van de gemeente Eemsmond belde de politie dat hij in psychische nood verkeerde. Agenten troffen de man aan op een viaduct dat over de snelweg loopt. Ze wisten te voorkomen dat hij zichzelf wat aandeed. De man is meegenomen door de agenten en is overgedragen aan de hulpverlening.

Snorfietsster zonder rijbewijs door rood licht

GRONINGEN Een 43-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmorgen beboet omdat zij op de Parkweg met haar snorfiets door het rode licht reed. Na controle bleek dat ze ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond na val

BEERTA Een 74-jarige fietser uit het Zuid-Hollandse Maasdam is dinsdagmiddag gewond geraakt in Beerta. De man fietste over de Ulsderweg en ging daar onderuit. Mogelijk werd dit veroorzaakt door los grint dat op het wegdek lag. Het slachtoffer is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 27 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Westerzand, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 789, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1489, aantal overtredingen: 135, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 6470, aantal overtredingen: 507, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.