Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 28-07-2010

Klikos in brand

DE BILT In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli gingen enkele klikos in vlammen op.

Rond 01.30 uur kregen de politie en brandweer de melding van klikos die op de Professor J.H. van t Hoffweg in brand stonden. Ter plaatse bluste de brandweer drie klikos, maar kon niet voorkomen dat die geheel verloren gingen. De politie gaat uit van brandstichting.

Aan getuigen van de brandstichting wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Slingerende scooter

ZEIST Een scooterbestuurder viel op dinsdagavond 27 juli op doordat hij slingerend reed. Hij bleek een stevige slok te veel op te hebben.

Rond 21.10 uur zagen agenten een scooter met twee opzittenden over de Jagerlaan rijden. Gezien het feit dat de bestuurder er een slingerende rijstijl op nahield, besloten de agenten hem te controleren. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder, een 26-jarige man uit Zeist, een behoorlijke hoeveelheid alcohol had genuttigd en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Zeister 1010 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.