Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 28-07-2010

Hennepkwekerij

LEERSUM De politie heeft op dinsdagavond 27 juli een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de avond een onderzoek in een woning aan de Middelweg in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met ruim 400 planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij in.

The fast and the furious

VEENENDAAL Een automobilist ploegde aan het begin van de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli door een tuin en ging er vervolgens vandoor.

Rond 01.05 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Munikkenweg door een voortuin was gereden. Daarna was de automobilist doorgereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de auto dwars door de tuin was gereden, waarbij meerdere boompjes/struiken waren gesneuveld. Een kentekenplaat van de auto bleef in de tuin achter.

Agenten gingen naar de Veenendaalse woning van de eigenaar van de auto. Daar zagen zij de auto geparkeerd staan. Zij belden bij de woning aan en de 17-jarige zoon des huizes deed open. Hij verklaarde alleen thuis te zijn. De agenten hielden de jongen aan voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was.

In het politiebureau verklaarde de jongen de film The fast and the furious te hebben gekeken. Hij wilde dat in de praktijk brengen en had de auto van zijn moeder meegenomen. Het driften ging naar zijn zeggen de eerste keer heel goed, maar de tweede keer reed hij dwars door de tuin aan de Munikkenweg. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Invalide vrouw mishandeld

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een invalide vrouw in een elektrische rolstoel werd op dinsdagmiddag 27 juli door een jongen geschopt.

Rond 15.00 uur reed een 48-jarige invalide vrouw uit Driebergen-Rijsenburg in haar elektrische rolstoel over de Hoofdstraat. Ter hoogte van de bushalte zag zij drie jongens staan, die kennelijk op de bus stonden te wachten. De jongens spraken haar aan en maakten daarbij vervelende opmerkingen. Zij maakte duidelijk daar niet van gediend te zijn en dat zij haar met rust moesten laten. Daarop schopte één van de jongens haar in haar buik. De vrouw reed vervolgens door naar haar woning. Daar werd zij door haar huisarts onderzocht en bleek buiten enige pijn geen letsel te hebben opgelopen. Het slachtoffer was erg onder de indruk van het gebeuren en deed aangifte van mishandeling.

Signalementen

De drie jongens waren rond de 13/14 jaar oud, twee blanke jongens en een lichtgetinte jongen. Eén van de blanke jongens had donkerblond haar, de ander lichtblond haar. De lichtgetinte jongen was vrij fors van postuur, had krullend zwart haar en droeg Nike-schoenen. Hij was degene die de vrouw schopte.

Aan getuigen van deze laffe mishandeling en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.