Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 28-07-2010

Van steiger gevallen

IJSSELSTEIN Een man viel op dinsdag 27 juli van een steiger en raakte gewond.

Rond 14.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Hoge Dijk bij een gebouw van een vijf meter hoge steiger was gevallen. De politie en twee ambulances gingen ter plaatse. Omdat het zich ernstig aan liet zien, werd ook een traumahelikopter ingezet.

Ter plaatse bleek dat een 66-jarige man uit Nieuwegein op de steiger aan rolluiken aan het werk was en door onbekende oorzaak naar beneden was gevallen. Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een automobiliste onder invloed van GHB raakte op dinsdagmiddag 27 juli geheel het spoor bijster.

Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste op een terrein van een bedrijf aan de Remiseweg stond en dat zij onder invloed verkeerde. Ter plaatse troffen agenten een 28-jarige vrouw uit Leusden zittend in haar auto aan. Bij haar stonden meerdere getuigen. Eén van hen had de sleutels van de auto in zijn handen. De getuigen verklaarden dat de vrouw kennelijk geheel de weg kwijt was en dat zij rondjes op het parkeerterrein aan het rijden was. Het was hen met veel moeite gelukt de vrouw te laten stoppen, waarbij één van de getuigen snel de autosleutels uit het contactslot had getrokken.

De agenten kregen sterk de indruk dat de Leusdense onder invloed verkeerde, maar uit de blaastest kwam niet naar voren dat zij alcohol had gebruikt. Vervolgens kregen de agenten de melding dat de vrouw eerder die dag bij een aanrijding met schade betrokken was geweest en daarbij was doorgereden. Haar auto bleek inderdaad verse aanrijdingschade aan de voorkant te hebben. Daarop hielden de agenten haar aan.

In de auto troffen een flesje met een vloeistof aan. De verdachte verklaarde dat dit GHB was en dat zij dat had gebruikt. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar is ter bepaling van het drugsgebruik een bloedproef bij haar afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten.

Inbreker betrapt

HOUTEN Een inbreker werd op dinsdagmiddag 27 juli betrapt, maar wist zonder buit te ontkomen.

Rond 13.00 uur hoorde een meisje gestommel in de woonkamer van hun woning aan het Boekweit-oord. Zij liep naar boven en waarschuwde haar 27-jarige broer. Hij ging poolshoogte nemen en zag onder andere computerapparatuur op de bank liggen. Vervolgens hoorde hij een auto de oprit van hun woning oprijden en zag daarna dat een man naar hun huis liep. Toen de inbreker zich betrapt zag, sprong hij in de auto en ging er zonder buit vandoor. Hij bleek al meerdere spullen voor transport in de woonkamer klaar te hebben gezet, maar werd vroegtijdig door de bewoner bij zijn criminele activiteiten gestoord.

Signalement

Negroïde man, ± 1.75 meter, breed/gespierd postuur en een kaal hoofd. Hij droeg een T-shirt en had een tatoeage op zijn arm. De verdachte ging ervandoor in een klein model donkerrode auto.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachte op of rond het Boekweit-oord hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Tegen verkeersbord

IJSSELSTEIN Een automobiliste werd op dinsdagochtend 27 juli onwel en botste tegen een verkeersbord.

Rond 10.10 uur reed een 64-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Utrechtseweg. Zij werd onwel en botste tegen een verkeersbord. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept. De IJsselsteinse werd vermoedelijk onwel door een te lage suikerspiegel.