Strukton


Strukton Rolling Stock levert nieuw tractiematerieel voor de metro Toulouse

28 | 07 | 2010

UTRECHT, 28 juli 2010 - Strukton Rolling Stock heeft van de Franse vervoersmaatschappij Tisséo-Toulouse de opdracht gekregen om een nieuw tractiesysteem te leveren voor de renovatie van de metrovoertuigen (VAL 206) voor metrolijn A in Toulouse. De 28 voertuigen zullen worden uitgerust met nieuwe aandrijvingen, inclusief nieuwe besturingselektronica, gebaseerd op IGBT-choppertechnologie. De eerste treinen worden begin 2011 omgebouwd; de laatste treinen zijn halverwege 2013 aan de beurt.

Dit is voor Strukton de tweede opdracht voor levering van een tractiesysteem voor een VAL-voertuig, oftewel een volautomatische metro op rubberbanden. Eerder leverde Strukton Rolling Stock een vergelijkbaar project uit voor VAL-voertuigen op Chicago Airport. Strukton Rolling Stock heeft wereldwijd contracten voor de ontwikkeling en levering van vermogenselektronica. Op het gebied van vermogenselektronica is Strukton Rolling Stock met zijn concept van standaard Power modules vooral sterk in de vernieuwingsmarkt. De modules kunnen in elke gewenste vorm en maat worden ontwikkeld.

Toulouse, met de hoofdzetel van Airbus, de Franse ruimtevaart en zijn gerenommeerde universiteiten, is een high-tech stad. Dat is een extra reden voor Strukton om trots te zijn op deze opdracht. Opdrachtgever Tisséo exploiteert buslijnen en twee metrolijnen met VAL-treinen, en zal vóór eind 2010 ook tramlijnen exploiteren. Tisséo-Toulouse vernieuwt op dit moment zijn VAL 206 voertuigen (inclusief het interieur).