Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 28-07-2010

Poging overval geldloper

UTRECHT Dinsdagmiddag probeerden twee overvallers een geldloper op de Lange Viestraat te overvallen. De overval mislukte. De overvallers zijn nog voortvluchtig.

Rond twaalf uur kreeg de politie een overvalmelding vanuit een pand aan de Lange Viestraat. Ter plaatse bleek dat twee mannen het gemunt hadden op een geldloper, die vanuit een geldauto naar een bank was gelopen. Toen de geldloper net in de beveiligde ruimte arriveerde, probeerden twee mannen de deur te forceren. Toen dit uiteindelijk niet lukte, ging het tweetal er vandoor. De overvallers staken de busbaan over en sprongen op een gereedstaande gele scooter.

De vlucht ging over de stoep langs de Mc Donalds linksaf de Oudegracht op in de richting van de Zandbrug. Hier verdwenen de verdachten uit het zicht. Niet veel later werd de vluchtscooter door getuigen in het Jan Meijerhofje teruggevonden. De scooter werd voor onderzoek in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuige(n) van de overval. Heeft u informatie en de politie hiervan nog niet op de hoogte gebracht, belt u dan naar het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Behulpzame man steelt fiets

UTRECHT Een behulpzame man heeft dinsdagmiddag de helpende hand geboden aan twee dames maar nam voor zijn dienst de fiets van één van de vrouwen mee.

Twee vrouwen waren omstreeks 12.50 uur drukdoende om een scootmobiel in een box bij een huis aan het Vechtplantsoen te stallen. Omdat het niet helemaal vlotjes ging, kregen de dames een helpende hand van een man, die op dat moment langs kwam lopen. Nadat de scootmobiel in de box stond en de vrouwen de man bedankten kwamen zij erachter dat de vriendelijke man de fiets van één van de vrouwen had meegenomen.

De man had een getint uiterlijk, kort donker krullend haar en droeg een lichtgrijs joggingpak met daaronder een aqua-kleurig poloshirt. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Valse namen

UTRECHT In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij drie verschillende geboortedata opgaf en reed zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over de Overste den Oudelaan met de mistlichten aan rijden. De agenten besloten de bestuursster te controleren en gaven een stopteken. De vrouw werd aangesproken en gevraagd naar haar rijbewijs. Zij kon zich niet legitimeren en gaf, tijdens een aantal controlevragen van de agenten, drie verschillende geboortedata op.

Hierop werd zij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat zij 25 jaar oud was en uit Dordrecht kwam. In verband met het rijden onder invloed had de vrouw al eerder haar rijbewijs moeten inleveren.

Oplichter actief

UTRECHT De politie waarschuwt mensen voor een oplichter die op dit moment actief is met de verkoop van schilderijen.

Bewoners in de omgeving van de Briljantlaan belden dinsdagavond naar de politie omdat men het idee had dat er een oplichter in de wijk actief was. De politie ging ter plaatse en sprak met diverse bewoners. Uit de verklaringen van de bewoners bleek dat een man van 30 35 jaar, blanke huidskleur, donker krullend haar met een geruite blouse en een spijkerbroek, bij een groot aantal huizen was langs geweest en geprobeerd had valsificaten van kunst te verkopen.

Eén bewoner had inmiddels een paar exemplaren gekocht. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn bij de aankoop van kunst als deze aan de deur wordt aangeboden.