Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 28 juli 2010

Werken en leren in de zorg start weer in september

Door: afdeling Communicatie - Judith Wind

Stage lopen in de zorg en één dag per week naar school; al meer dan 60 mensen volgden zo een opleiding in de zorg op mbo niveau 1, 2 en 3. Al 40 mensen behaalden een diploma en hebben een baan in de zorg, anderen volgen een vervolgopleiding. Alle deelnemers aan dit project zijn razend enthousiast! Is de zorg misschien ook iets voor jou? Bespreek het met je consulent van de gemeente of UWV.
Stichting Voorwerk

Je volgt een stage bij Vilente, Opella, ziekenhuis Gelderse Vallei, Welstede of een andere organisatie. ROC A12 verzorgt de lesdagen. Na een half jaar kun je met een diploma Zorghulp aan de slag als woon-zorgassistent in één van de genoemde organisaties. Het is belangrijk en mooi werk, waar je veel waardering en plezier voor terug krijgt.

Terugblik

De eerste trajecten startten al in 2008. Veel kandidaten waren alleenstaande moeders. Zij leerden de zorg voor hun kinderen en werk combineren. Stichting Voorwerk begeleidt elke kandidaat goed en helpt bij praktische dingen (bijvoorbeeld hoe combineer ik studie, stage en zorg voor de kinderen). Stichting Voorwerk biedt maatwerk aan de kandidaten en kijkt wat voor hen haalbaar is.

Interesse in leren en werken in de zorg?

Vraag het aan bij uw re-integratieconsulent van de gemeente, of contactpersoon van het UWV werkbedrijf.