FloraHolland


Greenport Oostland-trailer in trek bij sponsors Pre Ride

BLEISWIJK (28 juli 2010) - De Greenport Oostland-trailer is in trek bij sponsors en heeft inmiddels al enkele duizenden euro's opgebracht voor de Pre Ride for the Roses. Deze trailer, beschikbaar gesteld door De Winter Logistics, is ingezet voor twee doelen. De trailer ondersteunt de promotie van Oostland als `Greenport-regio in beweging!'. Bovendien wordt de wagen ingezet voor fondsenwerving voor de Pre Ride for the Roses. De trailer rijdt de komende jaren door diverse greenportregio's en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun logo in de glastuingebieden onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er weer enkele logo's bijgeplaatst. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor het bijplaatsen van hun logo op de trailer.
Het Bleiswijkse Pre Ride-team bestaat dit jaar uit 20 enthousiaste deelnemers. In de maanden voor de Pre Ride for the Roses worden door deze deelnemers vele acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Naast de Greenport Oostland-trailer konden bedrijven ook hun steentje bijdragen door sponsoring via het billboard en het wielershirt. In totaal heeft het Pre Riders team van Bleiswijk op dit moment al een bedrag van EUR 12.908,50 bijeengebracht voor het goede doel.

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses
De Nederlandse sierteeltsector ondersteunt de Ride for the Roses dit jaar voor de negende keer met een Pre Ride. Wielrenners uit de sierteeltsector rijden de Pre Ride traditioneel één dag voor de Ride for the Roses. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Koningin Wilheminafonds. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op 4 september door de sector gesponsorde wielrenners naar FloraHolland Venlo. Venlo is op 5 september de startplaats van de `echte' Ride for the Roses.
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief is vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland.
Vorig jaar bracht de sierteeltsector met de Pre Ride ruim 209.500 euro bijeen. Dit geld is besteed aan twee geadopteerde projecten, namelijk onderzoek naar vermoeidheid na kanker en een veiliger manier van bestrijding van prostaatkanker. Het geld dat tijdens de komende Ride wordt opgehaald, wordt ingezet voor onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dikke darmkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding is te vinden op www.ridefortheroses.nl.

Fotobijschrift: De Greenport Oostland-trailer brengt bedrijven onder de aandacht in alle glastuingebieden van Nederland. Uw organisatie ook promoten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gea van Honk via 010-5297200 en geavanhonk@floraholland.nl.