Rijksoverheid


Brochure helpt werkgever bij herkennen basisvaardigheden

Nieuwsbericht | 28-07-2010

Zogenoemde basisvaardigheden, zoals het werken met een computer, lezen, schrijven en rekenen en de eigen financiële huishouding op orde hebben, zijn steeds belangrijker om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Tien procent van de Nederlandse bevolking mist een van deze vaardigheden. Om werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers te helpen te herkennen of de basisvaardigheden van het personeel op orde zijn is de brochure `Basisvaardigheden op de werkplek' gemaakt. Hierin wordt per competentie uitgelegd wat deze inhoudt, waarom zij belangrijk is en hoe duidelijk wordt dat iemand een basisvaardigheid mist.

Trainingen

In de folder staan telefoonnummers en websites waar meer informatie wordt gegeven over trainingen en organisaties die verder kunnen helpen.

De brochure is een initiatief van het Interdepartementaal Vaardigheden Overleg en kwam tot stand in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Financiën.