Gemeente Venray


28 juli 2010

Gemeente, vreemdelingenpolitie en politie voeren gezamenlijke controle uit

Gezamenlijke handhavingsactie Langstraat

Op verzoek van de gemeente Venray hebben overheidsdiensten op dinsdagmorgen 27 juli 2010 een pand gecontroleerd aan de Langstraat in Venray. Tijdens de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd.

Het pand, op de hoek met de Patersstraat, is plaatselijk bekend als `het Witte Huis'. In het pand waren zeven slaapplaatsen ingericht. Bij zoveel slaapplaatsen gelden de regels voor een kamerverhuurpand en daaraan voldeed het pand absoluut niet. Zo ontbraken blusmiddelen, was het brandalarm onvoldoende en voldeden de vluchtwegen evenmin.

Die gebreken op het gebied van brandveiligheid waren voor loco-burgemeester Patrick van der Broeck reden het pand te sluiten. Totdat het pand voldoet aan de vereiste brandveiligheidsnormen mogen de huurders niet terugkeren naar hun woning. Een bewoner die illegaal verbleef in het pand werd aangehouden. De overige huurders hebben inmiddels zelf alternatieve woonruimte gevonden en voor twee bewoners heeft de gemeente tijdelijk een alternatief geregeld.

De reden voor de gezamenlijke controle waren diverse signalen en vermoedens over onder andere het huisvesten van illegalen en het niet voldoen aan brandveiligheidsnormen. Omdat de gemeente niet voor alle overtredingen het bevoegde gezag is, heeft zij
collega-overheidsinstanties ingelicht.

Loco-burgemeester Van der Broeck spreekt van een succesvolle actie. "Diverse vermoedens werden tijdens de controle bevestigd. Door het gezamenlijke optreden kunnen de geconstateerde overtredingen direct door de verschillende instanties worden aangepakt", aldus Van der Broeck.