Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Sport- en spelterrein Rolafweg Zuid in Lopik LOPIK
De gemeenteraad heeft vorig jaar ingestemd met het aanleggen van een sport- en spelterrein aan de Rolafweg Zuid in Lopik. Doordat onder andere P overeenstemming met alle betrokken partijen langer duurde dan verwacht, kon de aanleg niet meer voor de zomer plaatsvinden. In augustus 2010 zal E de gemeente aannemers uitnodigen offerte uit te brengen, waarna de aanleg uiterlijk in oktober 2010 moet starten. De oplevering en opening van het sport- en spelterrein kunnen dan nog dit jaar plaatsvinden. R
In het gezamenlijk met verschillende groepen jongeren opgestelde plan worden een skatevoorziening met zeven obstakels, een pannaveldje met twee doelen, S twee betonnen banken en acht fietsenrekken gecombineerd met een ruimte voor de scouting/kindervakantiewerk, waar de jaarlijkse verbranding kan plaatsvinden. De Jongerenontmoetingsplaats (JOP) wordt iets verplaatst.

B Het sport- en spelterrein aan de Rolafweg Zuid in Lopik grenst aan het terrein van Scouting Clifford Reichert, Stichting Kindervakantiewerk en Tennisvereniging Lopik. Met de Stichting Samenlevingsopbouw Lopikerwaard (SSL) heeft de gemeente de afgelopen tijd besteed aan gesprekken met deze `omwonenden' om E overeenstemming te bereiken over de plannen en aan het verkrijgen van de vereiste vergunningen. Deze gesprekken en ook het verkrijgen van de vereiste vergunningen en ontheffingen van andere overheden hebben meer tijd in beslag genomen dan vooraf gedacht. Ook vergde het offertetraject voor een leverancier R van de skateobjecten de nodige tijd.

Daarnaast wilde de gemeente Lopik wachten totdat de subsidieaanvraag bij Leader Weide Veenen was afgehandeld. Dit Europees landbouwfonds voor I plattelandsontwikkeling heeft positief gereageerd op de subsidieaanvraag voor 50% van de totale kosten. De gemeente verwacht de definitieve goedkeuring in augustus 2010 te ontvangen.

C De gemeente Lopik legt de laatste hand aan de tekening, waarna in augustus 2010 aannemers worden uitgenodigd om offerte uit te brengen. Onderdeel van de offerteaanvraag is de eis dat de aannemer zorgvuldig communiceert met omwonenden, tijdens de voorbereidingen van de aanleg tot en met de oplevering. H
De aanleg van het sport- en spelterrein aan de Rolafweg Zuid in Lopik moet uiterlijk in oktober 2010 starten, zodat de oplevering en de feestelijke opening nog dit jaar kunnen plaatsvinden. In een later stadium wordt de Rolafweg Zuid T aangepakt met betrekking tot verkeer en parkeren.

Lopik, 28 juli 2010