Watersportverbond - KNWV

Moorings in het Haringvliet en Hollands Diep

woensdag 28 juli 2010

Op verzoek van regioteam Delta Noord van het verbond heeft Groen Service Zuid-Holland de moorings in het Haringvliet en Hollands Diep weer uitgelegd. Dit is later dan gepland, want aanvankelijk zouden de moorings al in mei gelegd worden.

Toen dat niet gebeurde heeft naast het regioteam ook oud-bestuurlid van het verbond Kees Jurgens (nu WSV Hellevoetsluis), zich ingezet voor een snelle aanleg.

Aanleg moorings
In juni heeft Groen Service Zuid-Holland de moorings alsnog
aangelegd. Meteen na aanleg heeft regioteamlid Daan den Braber een inspectieronde langs de moorings gevaren en ontdekte dat de twee westelijke boeien op positie 5 (zie tabel) in de ingang van het Spui, op een zeer gevaarlijke plek lagen. Na melding van deze situatie heeft Groen Service Zuid-Holland de moorings snel verplaatst, zodat nu alle posities veilig te bereiken zijn. Het verbond dankt Groen Service Zuid-Holland voor de snelle reactie.

Onderhoud
Bij de aanleg zijn de nodige onderhoudswerkzaamheden gedaan. Kapotte moorings zijn vervangen voor nieuwe en de te handhaven moorings zijn geel geschilderd. Alle moorings hebben een deugdelijke ankersteen gekregen van ca. 1 ton. Alle moorings hebben een nieuwe gegalvaniseerde ketting gekregen met een lengte van zo'n 10 meter. Ook zijn alle moorings gelabeld met een nummer.

Eind juli/ begin augustus zal een inspectieronde plaatsvinden waarbij elke locatie wordt onderzocht en gekeken of alle moorings nog aanwezig zijn en/of nog op de juiste plaats liggen. Eind september/begin oktober worden de moorings weer uit het water gehaald en opgeslagen voor onderhoud. Groen Service Zuid-Holland verzoekt gebruikers om
opmerkingen over de moorings door te geven. Dit kan door een e-mail te sturen naar roel.harbers@watersportverbond.nl

Positie moorings
Per positie liggen 3 moorings. De positie is aangegeven in de
onderstaande tabel.

Zie het origineel