Gemeente Hoogeveen

Nieuws uit B&W van 27 juli

Deze week op de openbare besluitenlijst:
1. Jaarrekening en -verslag Alescon Alescon heeft haar jaarrekening en -verslag over 2009 gepubliceerd. Het college stuurt het jaarverslag ter kennisgeving aan de gemeenteraad.
Hoogeveen is een van de zes gemeenten die deelnemen aan de gemeenschappelijke regeling Alescon. Zij hebben zitting in Alescons bestuur en zijn regievoerder.
Alescon helpt haar medewerkers de weg naar de arbeidsmarkt te (her)vinden, er werken ongeveer 2.000 mensen met een Sw-indicatie. Alescon zorgt voor scholing en een (tijdelijke) werkplek in één van de eigen bedrijven.

2. Wijziging ambtsinstructie ROL Het college heeft de ambtsintructie voor de medewerkers van bureau Recht Op Leren aangepast. Dat was nodig om de instructie weer in de pas te laten lopen met de leerplichtwet, die onlangs op enkele onderdelen is gewijzigd.

3. Slowaakse handelsmissie naar Hoogeveen Van 4 tot en met 7 november brengt een handelsmissie uit het Slowaakse Martin een bezoek aan Hoogeveen. Martin is de partnerstad van Hoogeveen. De handelsdelegatie bestaat uit ongeveer vijftien ondernemers en vijf tot zeven bestuurders en ambtenaren. Het college wil een kleine bijdrage aan de handelsmissie leveren. Die bijdrage bestaat uit vervoer van de delegatieleden, een welkomstdiner en -receptie en een ondernemersavond (meet & greet), waarvoor de Hoogeveense bedrijven en bestuurders worden uitgenodigd.

4. Wet BAG De rijksoverheid heeft vorig jaar de wet Basisregistraties voor adressen en gebouwen (BAG) ingevoerd. Volgens die wet moet aan elke straatnaam of huisadres een straatnaambesluit of huisnummerbesluit ten grondslag liggen. In het verleden was dit niet nodig. Maar nu die wet er is wordt voor zeven straten en bijna zestienduizend adressen een formaliseringsbesluit genomen.

5. Overeenkomst cofinanciering oggz Het college stemt in met een convenant met Assen over de cofinanciering van de openbare geestelijke gezondheidszorg (oggz). Assen verdeelt de rijkssubsidie in de regio. Hoogeveen heeft een aantal oggz-projecten lopen die voor die subsidie in aanmerking komen. Nu ontvangt Hoogeveen nog subsidie per project. Maar het is eenvoudiger om jaarlijks een vast bedrag over te maken. Hoogeveen krijgt voortaan 24.000 euro per jaar uit Assen. Daardoor verminderen de administratieve lasten en heeft Hoogeveen meer beleidsvrijheid. De overeenkomst wordt 9 september getekend.