Diergaarde Blijdorp


---

Namenverzinwedstrijd baby-olifant
28-07-2010

Het baby-olifantje dat vorige week in Diergaarde Blijdorp is geboren, maakt het prima. Het is een meisje, dat is zeker. Alleen heeft ze nog geen naam. Blijdorp heeft besloten een namenverzinwedstrijd uit te schrijven via de website. Uiteindelijk zullen de verzorgers een keuze maken uit de namen die bezoekers voordragen. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd wordt natuurlijk uitgenodigd voor een Vip-dagje achter de schermen bij de olifanten en wordt getrakteerd op 75 kilo (geboortegewicht van het olifantje) aan boodschappen.

De naamgeving moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de naam bijvoorbeeld uit niet meer dan twee lettergrepen bestaan. Het is namelijk belangrijk dat het een goede roepnaam is waar de verzorgers mee kunnen werken. Ook liever geen typisch Nederlandse naam zoals Ria of Nellie, maar een exotisch klinkende naam die beter past bij een olifant. Kijk op hier voor de voorwaarden.

Alle bezoekers die in augustus op kraamvisite komen, worden bovendien feestelijk getrakteerd op beschuit met muisjes, zolang de voorraad strekt. De beschuiten en de 75 kilo aan boodschappen is een kraamkadootje van Jumbo Supermarkten.