Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-07-2010

Bloedspoor verraadt inbreker

BREDA: Bredase agenten vonden woensdag 28 juli 2010 omstreeks 04.10 uur een gewonde man op de Ginnekenweg. Het slachtoffer lag in de zogenaamde "foetus houding" op het trottoir bij de kruising met de
Dillenburgstraat. De man was niet aanspreekbaar en zat onder het bloed. Er werd meteen een ambulance gewaarschuwd, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de aanleiding van de verwondingen niet duidelijk was, werd er meteen ook een rechercheonderzoek gestart. Bij het volgen van het bloedspoor kwamen de agenten uit bij een basisschool aan de Burgemeester Serrarislaan. Daar was ingebroken en stond een groot plat beeldscherm klaar om mee te nemen.
Om binnen te komen was een ruit van een zijdeur kapot geslagen. Vermoedelijk heeft de inbreker zichzelf daarbij verwond, want ook in de school lagen bloedsporen.
De gewonde man hoefde na zijn medische behandeling niet in het ziekenhuis te blijven. Hij werd gearresteerd, in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau.
Bij de inverzekeringstelling gaf hij dat hij had ingebroken in de school, waarbij hij gewond was geraakt.

Dronken jonge automobilist maakt brokken en rijdt door

BREDA: Een 26-jarige inwoner van Breda veroorzaakte in de nacht van dinsdag 27 juli op woensdag 28 juli een aanrijding op Baronielaan. Hij ging er na de aanrijding vandoor en bleek bij zijn arrestatie onder invloed van alcohol.

De botsing vond plaats 01.45 uur. De veroorzaker botste tegen
geparkeerde auto's aan, waarbij drie personenauto beschadigd raakten. De brokkenmaker verliet de plaats van het ongeval zonder zijn
identiteit bekend te maken. Een paar honderd meter verderop
(Chopinstraat) liet hij zijn beschadigde auto achter in een parkeervak. De kentekenhouder werd op zijn woonadres (elders in Breda)
gearresteerd. Het ging om een 26-jarige inwoner van Breda. Deze beginnende bestuurder was onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 225 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en doorrijding na aanrijding. De auto van de brokkenmaker is door de politie in beslag genomen.

Krakers vertrekken vrijwillig na uitspraak rechter

BREDA: De politie verleende woensdagochtend 28 juli 2010 ondersteuning aan de deurwaarder bij de ontruiming van een gekraakt pand in de Willemstraat.
De krakers waren echter al vertrokken en hadden het gebouw netjes en onbeschadigd achter gelaten.

Het gebouw was op 1 juni jongstleden gekraakt. Zestien tot twintig krakers betrokken het pand als reactie op het wettelijk kraakverbod dat die dag door de 1e Kamer werd bekrachtigd.
De eigenaar spande hierop een civiele procedure aan. Er volgde een rechterlijke uitspraak waarna een gerechtsdeurwaarder aankondigde om op 28 juli tot ontruiming over te gaan.
Woensdagmorgen bleek dat de groep krakers al uit zichzelf vertrokken was. Ze hadden het pand leeg en zonder schade achtergelaten.

Inbreker op heterdaad betrapt

SPRUNDEL: In Sprundel werd een inbreker op heterdaad betrapt. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 27 juli op woensdag 28 juli 2010. Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland probeerde omstreeks 02.00 uur in te breken bij de apotheek aan de Sint Janstraat. Hij werd daarbij gezien door een getuige, die onmiddellijk de politie belde. Politiehond Remco en zijn begeleider vonden de 25-jarige verdachte op het afgesloten terrein. De man had ondertussen tevergeefs zijn handschoenen verstopt. Het bleef bij een inbraakpoging, want er van een thermopane ruit was alleen de eerste glaslaag vernield. De verdachte ontkent alle betrokkenheid. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-07-2010 13:54 | © Regio Midden en West Brabant |