Hoefnet

Nieuws

Pratoni: Nederlandse paarden goed door de keuring

28-07-2010

De paarden van de vijf Nederlandse deelnemers aan het WK enkelspannen in Pratoni del Vivaro zijn vanmorgen zonder problemen door de veterinaire keuring gekomen. Jan van den Broek, Saskia van Heesch, Frans Hellegers, Martin van den Broek en Christiaan Provoost kunnen met een gerust hart aan het eerste onderdeel, de dressuur, beginnen.

Van de 97 voorgebrachte paarden werden er twee afgekeurd. Lorenzo 7 van het Oostenrijkse teamlid Doris Auer en de merrie Lazka van de Pool Adrian Kostrzewa werden 'Not fit to compete' verklaard. Een ander paard van het Poolse team, Bogacz van Tomasz Jankowiak, werd al voor de keuring om gezondheidsredenen teruggetrokken.

Het wedstrijdterrein in Pratoni del Vivaro, het paardensportcentrum C.O.N.I. van de Italiaanse federatie, ligt in een dal, omringd door bergen, op zo'n 30 kilometer van Rome. De situatie is er optimaal met veel trainingsterreinen, goede voorzieningen in het mennerskamp en de marathon werd na het WK 2006 gemoderniseerd. De acht uitdagende hindernissen zijn ontworpen door de Oostenrijker Christian Iseli en zijn klaar voor de topprestaties van de menners in de marathon.

Morgen en overmorgen komen de deelnemers aan de start in de dressuur. Er zijn maar liefst 20 landen vertegenwoordigd in Pratoni, waaronder 19 landenteams.