Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 juli 2010

Twee mannen aangehouden voor diefstal

Enschede
Dinsdag 27 juli zijn omstreeks 15.00 uur twee mannen aangehouden in een winkel in de Klanderij in Enschede. De mannen werden verdacht van het plegen van winkeldiefstal.

Op bewakingsbeelden was te zien dat twee mannen door de winkel liepen, een mobiele telefoon wegnamen en hiermee de winkel uit liepen zonder de telefoon af te rekenen. Door winkelpersoneel zijn de twee mannen buiten de winkel staande gehouden. De politie werd ingeschakeld. De beide mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eén van de mannen, een 28-jarige man uit Dordrecht, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld omdat hij bij de politie te boek staat als veelpleger. De andere man, een 35-jarige man uit Enschede, is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010067927)

Koperdief aangehouden

Hengelo

In de vroege ochtend van woensdag 28 juli is een 26-jarige man uit Hengelo aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van koper.

Omstreeks 01.45 uur reden surveillerende agenten op de Beneluxlaan in de richting van de Europalaan. Op de kruising met de Europalaan zagen ze bij een bouwplaats een auto staan. Vervolgens zagen zij op de bouwplaats een bouwkeet met een ingeslagen ruit. De agenten besloten poolshoogte te gaan nemen en hoorden dat zich iemand in de keet bevond. Na enige tijd kwam er een man uit de bouwkeet. Het bleek een 26-jarige Hengeloër te zijn. In de auto, die van de Hengeloër bleek te zijn, werd in de kofferbak een grote hoeveelheid koperen kabels aangetroffen. De 26-jarige Hengeloër is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010068060)

Hennepkwekerij aangetroffen

Overdinkel

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een onderzoek ingesteld naar een woning aan de Kerkhofweg in Overdinkel, waar vermoedelijk een hennepkwekerij zou zitten. Naar aanleiding van dit onderzoek is dinsdag 27 juli een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een schuur bij de woning.

Omstreeks 09.00 uur werden in de schuur in totaal 192 hennepplanten en de benodigde apparatuur aangetroffen. Daarnaast bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. In opdracht van de officier van justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De twee bewoners van de woning, een 42-jarige man en een 40-jarige vrouw, zijn aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt (2010066455)

Twee mannen aangehouden in verband met vechtpartij

Haarle

Dinsdag 27 juli zijn twee mannen aangehouden in verband met een vechtpartij bij een tankstation aan de Almeloseweg in Haarle.

Omstreeks 18.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren een 33-jarige man uit Enschede en een 41-jarige man uit Helsinki (FI) met elkaar in gevecht bij het tankstation. Ook in het tankstation hadden zij met elkaar gevochten, waarbij er vernielingen waren aangericht. Waarom de beide mannen ruzie hadden, is onduidelijk. Beide mannen werden aangehouden en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010067990)

Man werkt niet mee aan afwikkeling aanrijding Rijssen-Holten
Dinsdag 27 juli kwam rond 14.00 uur bij de politie Twente een melding binnen van een aanrijding aan de Lentfertsweg in Rijsen. De veroorzaker van het ongeval zou zijn doorgereden.

Een 54-jaar man uit Rijssen was op de Lenfertweg bezig met het parkeren van zijn auto met caravan. Aangezien dit niet in één keer lukte vroeg hij een wachtende automobilist even geduld te hebben. Maar de automobilist wilde hier niet op wachten. Hij reed om de auto van de 54-jarige man en heeft daarbij de auto geraakt. Vervolgens is hij doorgereden. De politie wist de man te achterhalen. Het ging om een 82-jarige man uit Rijssen. Ze hebben de man meegenomen naar de plaats van de aanrijding met het verzoek de aanrijding netjes af te wikkelen. De man wilde niet meewerken. Daarop is hij aangehouden een meegenomen naar het bureau. Er wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010067906)

Politieagent buiten functie gesteld Twente
De korpsleiding van Politie Twente heeft woensdag 27 juli een 49-jarige brigadier buiten functie gesteld naar aanleiding van een vermoeden van meineed tijdens een rechtszitting, alwaar hij als getuige was opgeroepen. De zaak is in onderzoek gegeven aan het Bureau Interne Veiligheid.


Politie Twente