Gemeente Den Haag

Den Haag jazzt door in de zomer


* Laatste wijziging: 28 juli 2010

Met het mooie weer een strandtent opzoeken? In De Fuut op het Zuiderstrand loopt u grote kans tegen een jazzconcert aan te lopen. Maar ook in 't Goude Hooft en Heere die Haghe gaat de jazz in de zomer gewoon door.

Strandtent De Fuut aan het Zuiderstrand programmeert al jaren jazz. Het idee werd ooit geboren omdat eigenaar Leo van der Vegt een groot muziekliefhebber is, die zelf geen instrument bespeelt. Sinds 2002 is er een wekelijkse jazzmiddag, iedere zondag vanaf 17.00 uur. De laatste jaren geeft programmeur Henri de Vries iedere week een jazzmuzikant 'de vrije hand'. Diegene mag dan de middag helemaal zelf invullen, met wie hij wil, met de muziek die hij wil. De Fuut doet overigens meer cultureels dan alleen jazz; zo treedt de Dutch Don't Dance Division bijvoorbeeld ook vaak op.

't Goude Hooft en Heere die Haghe

Stadsherberg 't Goude Hooft brengt sinds dit jaar jazz. Iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kunt u er genieten van concertjes en sessies met onder andere pianisten Peter Beets en Frans Elsen. In bodega Heere die Haghe aan het Spui is iedere zaterdagavond om 21.30 uur een concert, de komende tijd met onder andere Simon Rigter en Marcel Reijs.