Politie Haaglanden

Perberichten 28 juli

Haaglanden, 28-07-2010

Politie vindt in twee woningen wapens en munitie Den Haag/Leidschendam Toen een deurwaarder dinsdagmiddag met ondersteuning van de politie conservatoir beslag wilde leggen op spullen uit een pand aan de Van Ostadestraat, werden in de woning onderdelen van wapens en munitie aangetroffen. Direct deden de agenten op basis van de Wet Wapens en Munitie een strafrechtelijke zoeking in de woning; hierbij werd de hulp ingeroepen van experts van de afdeling Wapens Explosieven en Narcotica. In de gehele woning werd post gevonden, die geadresseerd was aan een bewoner van de Juliana van Stolberglaan uit Leidschendam. Hierop werd ook in deze woning een zoeking gedaan. Politieagenten troffen er meerdere automatische wapens en revolvers aan. In een auto, die voor de deur geparkeerd stond, werd bovendien hennep gevonden. De bewoner, een 55-jarige man, werd aangehouden. De recherche van Bureau De Heemstraat onderzoekt de zaak.

Man beroofd, oproep getuige
Den Haag Een 38-jarige Hagenaar is woensdag 28 juli omstreeks 02.45 uur in de Weimarstraat beroofd door twee tot nu toe onbekende mannen. Het slachtoffer fietste vlakbij het Regentesseplein toen de twee mannen op hem af kwamen rennen. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en ze eisten in eerste instantie dat hij onder dwang geld ging pinnen. Toen hij aangaf geen bankpas te hebben, namen ze hem zijn portemonnee en mobiele telefoon af. Vervolgens rende het duo weg over de Weimanstraat in de richting van het Koningsplein. Bij de beroving schreeuwden de beide verdachten hard tegen het slachtoffer. Het gaat om twee mannen, waarvan één blank (mogelijk licht getint) lengte ongeveer 1.80 meter, gekleed in een lichtgrijs vest met capuchon. De tweede verdachte is een donker getinte man, lengte ongeveer 1.70 meter gekleed in een donker vest met capuchon.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Kind in auto achtergelaten
Den Haag Een 37-jarige Haagse liet dinsdagmiddag haar twee jaar oude dochtertje geruime tijd alleen achter in een afgesloten auto op een parkeerplaats aan de Dekkershoek. Bezorgde mensen die het kind in de auto zagen zitten, waarschuwden rond 15.45 uur de politie. Ter plaatse vertelden meerdere omstanders de agenten dat het kind al zon half uur in de auto zat. Omdat de auto in de volle zon stond, lieten de politiemensen de eigenaar van de auto omroepen in de bouwmarkt. Toen er na tien minuten nog niemand was, probeerden de agenten een reactie te krijgen van het kind door op het raam te tikken en de auto heen en weer te bewegen. Toen ook een klap met de vlakke hand op het autodak geen reactie van het meisje opleverde, besloten de agenten een portierraampje in te slaan en het kind uit de auto te halen. Het kind bleek behoorlijk versuft, maar uit onderzoek van de gewaarschuwde GGD bleek het meisje niets te mankeren.
Enkele minuten nadat de agenten het kind uit de auto hadden gehaald, kwam de moeder aanlopen. Zij beweerde maar heel even te zijn weggeweest en niet te weten dat het kwaad kon haar kind alleen in de auto achter te laten. Eén van de agenten herkende de Haagse van eenzelfde soort melding, enkele maanden geleden. Ook toen beweerde de moeder slechts heel even te zijn weggeweest en niet te weten dat dit kwaad kon. Kwam zij er vorige keer nog af met een waarschuwing, dit keer deden de agenten een zorgmelding.

Twee maanden cel voor onbetaalde boetes
Den Haag Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gaat 69 dagen de cel in voor het niet betalen van boetes en schadevergoedingsmaatregelen. De man had niet alleen nog zeven boetes openstaan met een totaalbedrag van ruim vierhonderd euro, ook moest hij nog meer dan 7.500 euro betalen aan twee schadevergoedingsmaatregelen. Politiemensen hielden de man dinsdagavond 27 juli rond 21.20 uur aan. Omdat hij niet kon betalen, zit hij de komende tijd zijn celstraf uit.

Gestolen motoren aangetroffen
Den Haag Naar aanleiding van een anonieme melding over gestolen motoren die zich in twee woningen aan de Neherkade zouden bevinden, troffen politiemensen dinsdagavond 27 juli rond 21.30 uur inderdaad enkele motoren aan. Bij het checken van de melding in de politiesystemen, bleken de betreffende bewoners hierin voor te komen voor diefstal en heling. Daarop besloot de politie beide woningen te bezoeken. Bij de eerste woning zagen zij al direct een nieuw uitziende motorfiets staan, deze had geen kentekenplaat. In de woning werd verder niets meer aangetroffen, de motor werd in beslag genomen. Bij de tweede woning troffen agenten op het balkon een motorrunner aan, eveneens zonder kentekenplaat. In de bij de woning behorende kelderbox vonden zij een grote hoeveelheid brommer- en motoronderdelen. De motorrunner werd eveneens in beslag genomen. Uit onderzoek bleek één van de motoren op 25 mei te zijn gestolen op het Johanna Westerdijkplein, van de andere motor is de herkomst nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak.

Jongens aangehouden na vernieling ruit
Den Haag - Agenten hielden woensdag 28 juli omstreeks 02.50 uur twee jongens aan nadat deze op het Prins Bernhardviaduct stenen naar een kantoorpand hadden gegooid en probeerden de ruit van een reclamebord te vernielen. Dankzij cameratoezicht konden de twee in de kraag gevat worden. De twee Hagenaars, 13 en 16 jaar, werden naar het politiebureau gebracht waar hun ouders in kennis werden gesteld van hun gedrag.

Waterlekkage verraad hennepkwekerij
Den Haag Vanwege wateroverlast werden agenten dinsdag 27 juli gestuurd naar een woning aan het Westeinde. Daar kwam via het plafond water naar beneden. Agenten gingen met de brandweer poolshoogte nemen in de bovengelegen woning en troffen daar een hennepkwekerij met 73 planten aan. De kwekerij is ontmanteld en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner/huurder van de woning.

Fietsendief bijt agent
Den Haag Een 46-jarige Haagse veelpleger beet op dinsdag 27 juli omstreeks 17.15 uur een agent tot twee keer toe in zijn arm. De man was na een melding dat iemand in de Twickelstraat een fiets wilde stelen aangehouden. De verdachte voldeed aan het signalement en kon niet aantonen dat de fiets die hij wilde openen van hem was. Hij had geen sleutel. Bij zijn aanhouding verzette de Hagenaar zich hevig. Eenmaal in de politieauto wist hij een agent te bijten en met de dood te bedreigen. De agent heeft aangifte gedaan van de bedreiging en de mishandeling en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Vrouw beroofd van handtas, oproep getuige
Den Haag Nadat een 43-jarige Haagse vrouw op dinsdag 27 juli omstreeks 16.30 uur op de Leyweg even haar handtas op de grond zette om te telefoneren, zag een tot nu toe onbekende man op een herenfiets kans de tas weg te grissen. De verdachte is een donker getinte man, lengt
1.90m, lang haar (vermoedelijk in een netje) en gekleed in een donkerblauw geruit vest. De man droeg een petje. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Auto en bromfiets botsen
Wassenaar Een 54-jarige Katwijker raakte dinsdag 27 juli gewond toen hij op de Buurtweg werd aangereden door de bestuurder van een personenauto. De auto, bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Noordwijk, reed omstreeks 17.20 uur over de Willem III-laan toen op de kruising met de Buurtweg de bromfietser haar van rechts naderde. De vrouw zag de man niet aankomen en verzuimde hem daardoor voorrang te verlenen. Een botsing was onvermijdelijk en de man werd van zijn brommer geslingerd en kwam met zijn rug tegen een verkeerspaal terecht. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling weer naar huis.

Inzittenden kwijt na aanrijding
Leidschendam Agenten kregen dinsdag 27 juli omstreeks 23.00 uur de melding dat op de Burgemeester Banninglaan een auto tegen een verkeerslicht was gereden en dat de inzittenden weggelopen waren. Getuigen gaven het signalement van de inzittenden, twee jonge mannen, door aan de politie, maar de twee werden niet meer gevonden. De auto is in beslag genomen. De politie neemt contact op met de eigenaar van de auto om te achterhalen wie dinsdagavond de inzittenden van de auto zijn geweest.

Jeugdige winkeldief
Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op dinsdag 27 juli omstreeks 17.45 uur een 16-jarige Haagse winkeldief. De jongen nam vanuit een warenhuis twee flesjes parfum weg en verliet daarmee de winkel zonder die artikelen op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. De jongen werd ingesloten in het politiebureau. Hij bleek al diverse keren veroordeeld te zijn voor het plegen van diefstal. De Hagenaar bekende de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Dubbelganger
Voorburg Omwonenden van de Kersengaarde belden op dinsdag 27 juli omstreeks 17.30 uur de politie, dat in de straat al enkele weken een Audi geparkeerd stond, waarvan de herkomst niet bekend was. Uit het door politieagenten ingestelde onderzoek bleek, dat de auto vermoedelijk voorzien was van een bestaand kenteken, dat was afgegeven voor een Audi elders in Nederland. De eigenaar van die auto meldde, dat zijn voertuig bij hem voor de deur stond. De Audi op de Kersengaarde werd daarop in beslaggenomen en voor nader onderzoek veiliggesteld.

Vrachtwagen rijdt achterop personenauto
Wateringen Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto raakte dinsdag 27 juli de bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Bleiswijk, gewond. Omstreeks 15.00 uur stond de vrouw met knipperende lichten op de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer op de kruising van de Wippolderlaan met de Wateringseveldweg. Het verkeer achter haar, reed links om de vrouw heen. Een vrachtwagenchauffeur, een 51-jarige Hagenaar, zag de vrouw vermoedelijk te laat stilstaan en reed achterop. De brandweer verloste de vrouw uit haar benauwde positie. Zij is met een hersenschudding naar en ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Zonder rijbewijs
Delft Een 15-jarige jongen uit Delft reed dinsdag 27 juli op de Mijerstraat samen met een vriendje (18 jaar) op de snor scooter van zijn moeder toen agenten hem controleerde. De jongen had geen rijbewijs en kon geen ID tonen. Ook de moeder van de jongen kon zijn ID thuis niet vinden. Een vriend bracht in de loop van de avond het ID van de Delftenaar naar het bureau. Met meerdere processen verbaal op zak kon hij later naar huis.

Sleutel verraadt gestolen brommer
Zoetermeer Een politieagent in vrije tijd zag 28 juli omstreeks 00.40 uur twee jongens op de Waarderstraat op een scooter rijden en kreeg de indruk dat de twee ergens gingen inbreken. Even later zetten de jongens de scooter neer en stapten in een auto waarin al een andere jongen zat. De auto reed met gedoofde lichten door de wijk. Gewaarschuwde agenten wisten al dat de scooter gestolen was en hielden de drie jongens in de auto staande. Alle drie ontkenden ze dat ze op een scooter gereden hadden, totdat bij één van hen de sleutel van de bromfiets aangetroffen werd. De agenten hielden de drie jongens, in de leeftijd van 16, 18, en 20 jaar uit Zoetermeer, aan. De drie zitten nog vast voor verhoor.