Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 28 juli

Alkmaar, 28-07-2010 o 15.00 uur

Brand in duingebied snel geblust

Egmond-Binnen, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 15.55 uur kreeg de brandweer voor de derde achtereenvolgende dag een melding van brand in het duingebied. Bij de Oude Schulpweg was brand in een bosperceel ontstaan. Er is een oppervlakte van 30 bij 30 meter verloren gegaan (900 vierkante meter). Rond 16.45 uur was de brand onder controle. Boswachters en politiemensen hebben gegevens van bezoekers en belangstellenden genoteerd. De politie gaat uit van brandstichting en betrekt ook deze brand in het lopende onderzoek. Getuigen kunnen bellen met de politie via: 0900-8844.

Heler fiets aangehouden

Den Helder, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 16.30 uur werd op de Middenweg een 38-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij op een damesfiets reed met een doorgeslepen slot. De fiets bleek in 2008 in Schagen gestolen te zijn. De verdachte had de fiets geleend van een vriend van wie hij wist dat deze de fiets voor een gering bedrag aan de deur had gekocht. Hij kon dus weten dat deze van diefstal afkomstig was en er is dan ook een proces-verbaal wegens heling tegen hem opgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de koper en verkoper van de fiets. Het tegengaan van diefstal en heling van fietsen is een speerpunt van de politie.

Herhaling van huiselijk geweld (1)

Enkhuizen, woensdag 28 juli 2010.

Rond 18.40 uur is in zijn ouderlijke woning een 20-jarige jongeman uit Enkhuizen aangehouden wegens het plegen van huiselijk geweld. Hij was juist thuis gekomen na een eerdere uit de hand gelopen ruzie. Maandag was hij daarvoor al aangehouden. Thuis gekomen kreeg hij het weer met zijn ouders aan de stok. Daarbij gaf hij zijn vader een kopstoot en vernielde hij een ruitje van de voordeur. Hij werd door zijn vader overmeesterd en overgedragen aan de politie. De verdachte is opnieuw opgesloten in een politiecel en het ziet er naar uit dat hij elders onderdak zal moeten vinden voor de toekomst.

Huiselijk geweld (2)

Enkhuizen, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 22.00 uur werd in zijn ouderlijke woning een 16-jarige jongen uit Enkhuizen aangehouden na een fikse ruzie thuis. Daarbij had hij zijn moeder mishandeld en ondermeer haar keel dicht geknepen. Bij het bezoek aan de woning zagen de agenten ook nog een replica vuurwapen van de jongen. Hij deed daar afstand van. De jongeman is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Man in verzekering gesteld na bedreiging kennis en belediging agent

Noord-Scharwoude, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 18.30 uur werd op de Mauritsstraat een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man is een bekende van de politie en stond in de tuin van een kennis dronken te schreeuwen en bedreigingen te uiten. Toen hij werd aangehouden uitte hij ernstige beledigingen naar een agent die hij allerlei ziektes toewenste.

De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd opgesloten in een politiecel.

Auto uitgebrand

Andijk, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 16.00 uur ontstond er vermoedelijk door kortsluiting een brand in een auto die stond geparkeerd bij een woning aan de Dwarsland. Een kennis zou de auto even lenen maar toen deze de motor startte ontstond er brand onder de motorkap. Blussen met water hielp niet en de brandweer moest eraan de pas komen om de vlammen te doven. Toen was de auto uitgebrand en bleek ook het huis schade te hebben opgelopen. Ondermeer de voordeur moet worden vervangen. De auto kon naar de sloop.

Afval onjuist opgeslagen

Egmond-Binnen, dinsdag 27 juli 2010.

De politie maakt een proces-verbaal op tegen een loonbedrijf uit Castricum. Dit bedrijf had aan de Hogedijk een halve hectare weiland gehuurd om afval op te slaan, te bewerken en verwerken. Er lag ongeveer 250 kubieke meter afval voornamelijk bestaande uit groenafval. Voor dergelijke werkzaamheden is een weiland niet geschikt en ook was er geen vergunning voor afgegeven.

Vader dood in huis gevonden

Den Helder, dinsdag 27 juli 2010.

In de avonduren meldde een zoon uit Voorburg dat hij geen contact kon krijgen met zijn 79-jarige vader woonachtig aan het Chrysantenhof. Hij wilde na vier weken bij hem op bezoek maar de man deed niet open. In zijn bijzijn heeft de politie de voordeur geforceerd. Het stoffelijk overschot van de man werd in zijn slaapkamer op de eerste verdieping aangetroffen. Een schouwarts stelde een natuurlijke dood vast.

Bedrijfsongeval

Alkmaar, dinsdag 27 juli 2010.

Kort na het middaguur raakte een 60-jarige bouwvakker uit Leeuwarden gewond na een val van een steiger in het gebouw van de rechtbank aan de Kruseman van Eltenweg. De rechtbank wordt verbouwd. Bij het aanbrengen van een stuk plaatmateriaal bij de ingang raakte de bouwvakker in onbalans en viel hij naar beneden. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Beverwijk. Een traumahelikopter verleende assistentie en de Arbeidsinspectie stelt een ander onderzoek in.

Snelheidscontrole

Opmeer, dinsdag 27 juli 2010.

Tussen 18.00 en 21.00 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de A.C. de Graafweg. Er passeerden 1000 voertuigen op de plaats waar een maximum snelheid van 80 km/u is toegestaan. 123 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Drankrijder

Alkmaar, woensdag 278 juli 2010.

Rond 03.15 uur werd bij een routinecontrole op de Helderseweg een 32-jarige bromfietser uit Alkmaar aangehouden wegens rijden onder invloed van drank. De man blies aan het bureau de dubbele toegestane hoeveelheid: 445 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Agressie in het verkeer (tevens homepagebericht)

Julianadorp, dinsdag 27 juli 2010.

Rond 12.20 uur kregen een 42-jarige automobilist en een 21-jarige bromfietsbestuurder, beiden uit Julianadorp, ruzie met elkaar op de openbare weg de Boterrug. Daarbij werd een trap uitgedeeld en ontstond schade aan een auto.

De jongeman reed over de Boterrug op zijn brommer achter de auto in de richting van de Langevliet en wilde de auto inhalen. De automobilist vond dit maar gevaarlijk en stuurde zodanig dat er geen ruimte ontstond voor de brommerrijder om hem voorbij te gaan. Op een gegeven moment werd door beiden hun voertuig aan de kant gezet en stapte de automobilist boos op de bromfietser af. Deze voelde zich bedreigd, zo verklaarde hij, en schopte de man in zijn buik. Hierna schopte hij ook een spiegel van de auto kapot en gaf hij een trap tegen het linker voorportier. De automobilist kreeg hulp aangeboden van een passerende buschauffeur en de jongeman ging er vandoor met zijn brommer. Hij kon later op de middag door de politie worden aangehouden wegens mishandeling en vernieling. Hij is in de loop van de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden.