Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na achtervolging in Zevenaar

Publicatiedatum: 28-7-2010 15:15:04

ZEVENAAR - De politie heeft op 28 juli rond 14.00 uur een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man was eerder die middag in het bureau in verband met het vaststellen van zijn identiteit. Daarover was twijfel ontstaan nadat politie-ambtenaren hem zagen rijden in een auto die als gestolen gesignaleerd stond. De man werd meegenomen naar het bureau voor het vaststellen van zijn identiteit. Daar bleek dat de man zelf gesignaleerd stond voor enkele openstaande boetes ter hoogte van enkele honderden euro's.

De man wist op een gegeven moment het bureau te verlaten; hij stapte in `zijn' auto en reed weg. De politie had dit voortijdige vertrek snel in de gaten en startte een achtervolging. Deze leidde over de Oostsingel naar de Rijksweg A12. Daar reed de man tegen het verkeer in de afrit Duiven op; daar raakte een politieauto het voertuig met het doel de man tot stoppen te dwingen. Dit lukte niet; aan het einde van de afrit maakte man een scherpe bocht om vervolgens met het verkeer mee de A12 richting Zevenaar op te rijden. Bij de afslag Zevenaar ging de man de afrit op en kwam terecht op de Doesburgseweg. In die buurt is een fietser gevonden die op de grond lag; het is niet duidelijk in hoeverre de fietser (personalia en toestand niet bekend) door de schrik ten val is gekomen of is aangereden. De politie roept de fietser op zich te melden bij de politie voor het afleggen van een verklaring. Bovendien roept de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Aanhouding
De achtervolging ging verder, terwijl de vluchtauto rond dat moment een achterwiel verloor. De man reed verder, maar kon de auto slechter onder controle houden. Via de Didamseweg kwam de slingerende auto op de Brederostraat uit, waar de achtervolgende politieauto de vluchtauto doelbewust in de linkerflank raakte. Hierdoor kwam de auto tot stilstand; overigens werd daarbij nog wel een geparkeerde auto geraakt. De verdachte sprong uit de auto en wilde wegrennen. Politie-ambtenaren konden de man snel tot stilstand brengen en aanhouden. De man is direct overgebracht naar het politiebureau.
Een politieauto raakte bij dit voorval beschadigd. Een politie-agente gaat voor de zekerheid naar de huisarts; zij had last van haar nek.

Getuigen en fietser gezocht
De politie wil graag in contact komen met de fietser die op de Doesburgseweg in Zevenaar op de grond werd aangetroffen. Ook getuigen van dit voorval zijn meer dan welkom. Men kan bellen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---