Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 juli 2010

Kramer Group en LINC onderzoeken mogelijkheid van een dedicated barge service center

Letter of Intent ondertekend

Onlangs hebben de Kramer Group en de containerbinnenvaartsector, verenigd in LINC, een Letter of Intent ondertekend om gezamenlijk de mogelijkheid van een dedicated barge service center (BSC) op de Maasvlakte verder te gaan uitwerken.

Deze LoI volgt op een eerder, zojuist afgerond onderzoek waarin de haalbaarheid van een dergelijk concept onderzocht is. Daaruit is gebleken dat het BSC-concept veelbelovend is en een win-winsituatie kan opleveren bij alle betrokken partijen.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar verdere professionalisering van de afhandeling van de containerbinnenvaart in de Rotterdamse haven. De toekomstige modalsplitverhouding, waarbij 45% van het achterlandvervoer van containers via de binnenvaart moet gaan geschieden, vereist immers een geĂŻndustrialiseerde aanpak van de afhandeling in de zeehaven. Het proces op de zeehaventerminal en het binnenvaartproces moeten daarbij ontkoppeld worden, om verstoringen over en weer te voorkomen. De strategische positie van de Kramer-terminal is daarbij evident.

Noot voor de redactie (