Burgers Zoo

Kinderdierecteur opent nieuw verblijf ringstaartmaki's

Na het vertrek van de geliefde orang oetans naar Sóstó Zoo in Hongarije is er vanaf dinsdag 27 juli een nieuwe diersoort in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo te bewonderen: de ringstaartmaki's. Het oude verblijf van de orang oetans is compleet gerenoveerd en aangepast aan de hoge `zon-eisen' van deze halfapen. De Kinderdierecteur van Burgers' Zoo heeft de vier maki's uit Dierenpark Wissel losgelaten in het nieuwe verblijf, waar binnenkort nog zes soortgenoten het tiental compleet zullen maken.

Afwijkende apensoort
Ringstaartmaki's worden halfapen genoemd omdat ze erg op apen lijken, maar minder ontwikkelde hersenen hebben. Op Madagascar heeft er nooit concurrentie bestaan van echte apen, waardoor gedurende miljoenen jaren de halfapen zich hier bijzonder hebben ontwikkeld. Ringstaartmaki's zijn vrij grote halfapen die over de hele dag zeer actief zijn, maar ze houden er ook van af en toe languit te zonnebaden. Aangezien het erg sociale dieren zijn doen ze dit graag in gezelschap. Door de opmerkelijke gezichtstekening zijn goed de emoties van de ringstaartmaki's af te lezen en deze worden ook nog eens versterkt door het grommen en fluiten naar elkaar.

Grote verbouwing
Na orang oetans ruim 50 jaar in de collectie te hebben gehad voldeed hun verblijf niet meer aan de hoge eisen die Burgers' Zoo zichzelf stelt. Het oude verblijf is sindsdien volledig getransformeerd in een moderne open hal, waarbij de bezoeker de ringstaartmaki's in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kan ervaren. Het lichtaspect speelt bij de nieuwe hal uiteraard een grote rol, aangezien ze zo dol zijn op de zon.

Kinderdierecteur
Vijftien verschillende dierentuinen in Nederland hebben een kinderdierecteur voor 2010 aangesteld die allerlei leuke activiteiten in de dierentuin hebben mogen meemaken. Zij hebben bijvoorbeeld hun kinderfeestje in de dierentuin mogen vieren, officiële meetings gehad met de andere kinderdierecteuren en zich ingezet voor een natuurbeschermingsproject. Bryan Tomas, de 10-jarige kinderdierecteur van Burgers' Zoo, heeft het afgelopen jaar door stemmen te werven EUR1000,- verdiend voor het bedreigde Swayne's hartebeest, een antilopensoort. De Arnhemse dierentuin is zo tevreden over de jonge natuurbeschermer dat zijn contract met een jaar is verlengd. « ga terug

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

Ontvang nu gratis digitale nieuwsbrief!

Met de digitale nieuwsbrief blijft u gratis op de hoogte van het laatste nieuws uit Burgers' Zoo. U kunt kiezen voor de maandelijkse nieuwsbrief, de zakelijke nieuwsbrief en/of breaking news. Meld u dus nu aan en volg Burgers' Zoo op de voet!
> aanmelden

What's cool?

Ontdek snel wat actueel is!
Extra voordelen abonnementhoudersLive radioverslagen bij de dierenCreatieve arrangementen voor dagbezoekersGratis digitale nieuwsbriefPrachtige zakelijke locaties> naar laatste nieuws Burgers' Zoo o Antoon van Hooffplein 1 o 6816 SH Arnhem o Nederland o (026) 442 45 34 o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key