Gemeente Aalsmeer

Plassen is uit

Vaargids Hollandse Plassen is uit

De Hollandse Plassen staan bekend als een zeer afwisselend vaargebied. Het op het oog natuurlijk gevormde gebied is door de eeuwen heen door mensenhanden eigenhandig afgegraven. De niet te stillen honger van Randstedelingen naar veen als brandstof heeft een prachtig schouwspel van meren en eilanden tot gevolg gehad. Waar we nu al varend van kunnen genieten

De vaargids Hollandse Plassen is de opvolger van de Vaargids Leiden, Kaag & Braassem. Deze nieuwe vaargids is uitgebreid met Nieuwkoopse Plassen en Westeinderplassen. De kern van de vaargids blijft de beschrijving van vaartochten in dit gebied. Een van de beschreven vaartochten gaat over Westeinderplassen. Tevens bevat het boek naast nautische informatie, ook toeristische informatie over horeca en het maken van uitstapjes. Zo worden de Historische Tuin en de Watertoren beschreven als interessant voor kinderen en volwassenen.

Wethouder Ad Verburg van de gemeente Aalsmeer is blij met de Vaargids Hollandse Plassen. `Het is goed om ook anderen er op te attenderen hoe mooi onze Westeinderplassen zijn en welke bezienswaardigheden Aalsmeer te bieden heeft. Wij Aalsmeerders weten dat allang maar we willen dat graag met de watersporters delen'.