Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28-07-'10

AVRO's 'De Klassieken Thuis' bij André Rieu blijkt grote hit online

Radio-uitzending al meer dan 30.000 bekeken op webcast

Donderdag 22 juli was een bijzondere dag voor AVRO-presentatrice Maartje van Weegen. Zij had het genoegen om de befaamde Nederlandse musicus André Rieu te bezoeken. De speciale uitzending van haar programma De Klassieken kwam drie uur lang live uit het huis van de violist en orkestleider. De uitzending was tevens te zien via webcast en is nog steeds beschikbaar op www.radio4.nl/deklassieken. De webcast is inmiddels al meer dan 30.000 maal bekeken.

Al ruim drie jaar lang gaat Maartje van Weegen eens in de maand op bezoek bij een luisteraar van De Klassieken dat die dag 'De Klassieken Thuis' heet. Aan de hand van de muziekkeuze van de luisteraar ontstaat een verrassende uitzending met mooie verhalen. Vier keer per jaar bezoekt zij nu ook een Nederlandse musicus. André Rieu was op donderdag 22 juli de eerste gastheer die zijn huis in Maastricht openstelde voor het programma.

"André Rieu is een intrigerend mens, en een intrigerend musicus. Als klassiek geschoolde violist weet hij meer mensen te bereiken dan welke collega ook. Om met hem te praten over de muziek die hij mooi vindt en belangrijk is geweest in zijn leven, maar ook over zijn jeugd en over zijn familie en over de bijzondere plek die hij inneemt in het internationale muziekleven, was indrukwekkend", zei Van Weegen na afloop. Rieu vertelde over de muziek die hij over de hele wereld speelt en nog wil spelen. "Ik ben nu 60, ik word 120: geef me de tijd, dan speel ik het allemaal". Als klein jongetje raakte Rieu al geïmponeerd toen hij voor het eerst bij een concert was en hij de strijkstokken op en neer zag gaan: "Ik vond dat een ontzettend indrukwekkend beeld", aldus de musicus.

De laatste vrijdag van de maand komt het radioprogramma bij de luisteraar thuis. Op vrijdag 3 september is Maartje van Weegen op bezoek bij Nederlands dirigent en violist Jaap van Zweden. Ook die uitzendingen zijn te zien op de website van het programma: www.radio4.nl/deklassieken.

De Klassieken, elke werkdag te beluisteren van 09:00 tot 12:00 op Radio 4 en op www.radio4.nl/deklassieken.

---



Ingezonden persbericht