INRIX breidt het grootste Europese verkeersnetwerk verder uit 28/07/2010 16:59

PR Newswire

DÜSSELDORF, Duitsland, July 28, 2010 /PRNewswire/ --

- INRIX TPEG Connect(TM) zorgt voor optimale levering verkeersinformatie en kostenbesparing

INRIX(R), een vooraanstaand leverancier van verkeersinformatie en
-diensten, maakt vandaag bekend dat het zijn Europese real-time verkeersdekking heeft uitgebreid naar 18 landen. Hierdoor is dit het grootste verkeersnetwerk van Europa.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060424/SFM077LOGO-b) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b) Met de lancering van real-time verkeersinformatie in Ierland, Hongarije, Polen en Slovenië in februari, beslaat INRIX verkeersdiensten inmiddels meer dan 1 miljoen kilometer snelwegen, straten en secundaire wegen door heel Europa.

"Of men nu door de stad rijdt of de grens passert, INRIX helpt aangesloten Europese weggebruikers om verkeersopstoppingen te vermijden , waar de reis ook heen gaat", zegt General Manager van INRIX Europe Hans-Hendrik Puvogel. "Door de uitbreiding van onze dekking, de continue technologische innovatie in standaarden als TPEG over IP en ons groeiende klantenbestand, laten we iedere dag zien waarom we de beste leverancier zijn van kwalitatieve verkeersdiensten in heel Europa.

Tevens maakt INRIX vandaag, in een aparte aankondiging, een doorbraak bekend in het leveren van verkeersinformatie, genaamd TPEG Connect. Gebaseerd op de nieuwe encoding en transmissie standaard voor verkeer en verkeersinformatie, ontwikkeld door Transport Protocol Experts Group (TPEG), biedt INRIX TPEG Connect autofabrikanten en providers van navigatie applicaties de mogelijkheid om bandbreedte en het verbruik te optimaliseren. Op die manier kan rijkere real-time verkeersinformatie en verwachtte verkeersdrukte, maar ook incidenten en locatie-gebaseerde diensten zoals weersomstandigheden, naar apparaten met TPEG over IP worden gestuurd. Door de verlaging van het bandbreedteverbruik met meer dan 50 procent, helpt INRIX TPEG Connect OEM's en consumenten te besparen op de kosten van het dataverkeer, omdat alleen de meest relevante locatie-informatie in real time wordt geleverd.

"TPEG Connect biedt de industrie een betere manier om Europees-brede verkeersinformatie te leveren met meer dynamische verkeers- en reisinformatie tegen minder kosten, voor zowel de OEM als de consument," zegt INRIX Vice President of Product Management Ken Kranseler. "Door het ontwikkelen van de standaard voor het gebruik over IP, verwijderd INRIX TPEG Connect belangrijke technische hindernissen en commerciele boodschappen. Op die manier kunnen we onze klanten snel de volgende generatie verkeers applicaties en diensten bezorgen, die de mobiliteit voor miljoenen mensen wereldwijd verbetert.

INRIX levert de meest uitgebreide en nauwkeurige real-time
verkeersinformatie via zijn onderscheidende Smart Driver crowd-sourced verkeersinformatie netwerk en Total Fusion data analyse technologieën. INRIX biedt nu real-time verkeersinformatie in de volgende Europese landen:

België Ierland Slovenië
Denemarken Italië Spanje
Duitsland Luxemburg Zweden
Finland Nederland Zwitserland
Frankrijk Noorwegen
Groot-Britannië Oostenrijjk
Hongarije Polen
INRIX kondigde ook een overeenkomst aan met Coyote Systems - producten en diensten op het gebied van verkeersveiligheid - om real-time verkeersinformatie mogelijk te maken in toekomstige producten van Coyote. Als wereldwijd preferred supplier van Coyote's verkeersinformatie, gaan INRIX en Coyote samenwerken om elkaars expertise in user-generated content toe te passen, bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Door de uitbreiding van INRIX in Europa heeft de organisatie Rolf Kanne, voormalig head of sales bij NAVTEQ's T-Systems Traffic, en Guillaume Taton, een ervaren professional op het gebied van mobile en navigatie, aangesteld. Omdat deze twee bedrijfstakken convergeren, biedt de aanstelling van Rolf en Guillaume met hun ervaring in mobile en automotive organisaties, de Europese klanten een uniek perspectief.

Over INRIX
INRIX(R) is een vooraanstaand leverancier van accurate verkeersinformatie en -diensten, met meer dan 100 klanten en industriële partners waaronder Ford Motor Company, TomTom, MapQuest, Microsoft, NAVIGON AG, TeleNav, I-95 Corridor Coalition, Tele Atlas, deCarta, ITIS Holdings, TCS, Telmap, ANWB en ADAC. INRIX's strategische partnerschap met Clear Channel Radio en Total Traffic Network breidt levering van data van de hoogste kwaliteit uit en biedt de meest brede dekking voor persoonlijke navigatie, het maken van kaarten, telematica en andere op locatie gebaseerde applicaties voor in de auto, online en via mobiele apparaten.

INRIX Traffic Services gebruikt geavanceerde statistische
analysetechnieken om verkeersinformatie te verzamelen, oorspronkelijk ontwikkeld door Microsoft Research. INRIX gebruikt honderden openbare en privé bronnen, waaronder traditionele sensoren in de weg en het unieke netwerk van het bedrijf met meer dan 2 miljoen, met GPS uitgeruste, voertuigen en mobiele apparaten, waaronder 8 van de top 10 iPhone navigatie applicaties. INRIX levert vandaag de dag real-time en historische verkeersinformatie voor meer dan 20 landen in Noord-Amerika en Europa. Om de revolutie te ervaren van de verkeersinformatie technologie achter de volgende generatie van navigatie en op locatie gebaseerde servicetoepassingen, bezoekt u http://www.INRIX.com of volgt u ons op Twitter via
http://twitter.com/INRIX.
Jim Bak, +1-425-284-3825, jimb@inrix.com






-