Gemeente Wervershoof


Ontwerp exploitatieplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost"

28-07-2010
De gemeente Wervershoof wil een woningbouwlocatie ten westen van Zwaagdijk in het zuidelijk lint Zwaagdijk-Oost gaan ontwikkelen. Deze locatie van 6,5 ha is momenteel in agrarisch gebruik, maar staat in de Structuurvisie Wervershoof 2020 aangegeven als nieuwe woningbouwlocatie. Er zullen in het gebied 74 woningen worden gebouwd. Het bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk - Oost" biedt voor de nieuwe woningbouwlocatie het planologisch kader. Het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft met ingang van 8 maart 2010 voor zes weken ter inzage gelegen, waarbij een ieder een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft kunnen indienen.

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) hebben gemeenten de mogelijkheid kosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw. Als iemand woningen wil bouwen zal hij op grond van het exploitatieplan een bijdrage in de kosten van de grondexploitatie moeten betalen en dient hij werken uit te voeren overeenkomstig de eisen die in het exploitatieplan worden gesteld. Geen exploitatieplan hoeft te worden vastgesteld als het verhalen van kosten anderszins is verzekerd, bijvoorbeeld doordat de gemeente hierover overeenkomsten heeft gesloten met de eigenaren van de binnen het exploitatiegebied gelegen gronden.

Ontwerp exploitatieplan
In het bestemmingsplangebied "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost" is nog geen overeenkomst gesloten met de eigenaren van de binnen het exploitatiegebied gelegen gronden. Ter uitvoering en realisatie van het exploitatiegebied volgens het vast te stellen bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost"wil de gemeente daarom het exploitatieplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost"vaststellen. Het plangebied van het exploitatieplan is in grote lijnen gelijk aan dat van het ontwerp-bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost." De exacte begrenzing van het exploitatieplan is in het exploitatieplan weergegeven.

Ter inzage
Het exploitatieplan "Woningbouwlocatie Zwaagdijk-Oost" ligt met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 te Wervershoof. U kunt hiervoor iedere werkdag van 8.30 uur tot 12.00 terecht. Of download de bijbehoprende stukken rechtstreeks hier:

* Exploitatieplan Zwaagdijk-Oost, versie 22-07-10
* Plankostenscan Zwaagdijk-Oost van 7-7-2010
* Taxatierapport

* Aanbestedingsbeleid

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp-exploitatieplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Wervershoof, Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen dient u tijdig een afspraak te maken met een medewerker van de sector Ruimte, bereikbaar onder nummer (0228) 58 71 36. Het is niet mogelijk uw zienswijze telefonisch of per e-mail kenbaar te maken.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171