Gemeente Heemskerk


woensdag, 28 juli 2010

Gemeente bekeurt overtreders regels honden

De gemeente ziet de afgelopen tijd een stijging van het aantal meldingen van overlast door honden. De handhavers hebben naar aanleiding van deze stijging extra gelet op het naleven van de regels en regelmatig waarschuwingen gegeven. Vanaf 16 augustus blijft het niet bij een waarschuwing, maar bekeuren de gemeentelijke handhavers overtreders van de regels.

De meldingen gaan over overlast door honden, het loslopen van honden op plaatsen die voor recreatie zijn bedoeld, de hond zijn behoefte laten doen buiten de losloopplaatsen en dit niet opruimen, andere honden aanvallen et cetera. Het mooie weer speelt een rol bij de stijging van het aantal meldingen. Hondenbezitters zijn vaker en langer buiten om hun huisdier te laten rennen en spelen. De gemeente begrijpt dat het voor een hond ook prettig is om los te lopen daarom zijn door heel Heemskerk losloopplaatsen aangewezen waar honden los kunnen lopen en waar geen opruimplicht geldt voor de uitwerpselen (het is natuurlijk wel prettig als hondenbezitters dit toch doen). Buiten deze losloopplaatsen is het verplicht de hond aan te lijnen en de uitwerpselen op te ruimen!
Vanaf 16 augustus blijft het dus niet langer bij een waarschuwing, maar kunnen hondenbezitters die de regels overtreden een bekeuring tegemoet zien. De bekeuringen bij overtreding kunnen oplopen tot 90 euro. Bij het gemeentehuis zijn gratis hondenpoepzakjes op te halen voor het opruimen van de hondenuitwerpselen.

---