Gemeente Almelo

Initiatief voor kunstwerk langs het verdiepte spoor in Almelo

28 juli 2010 - Rotaryclub Ambt Almelo heeft het initiatief opgepakt tot een opdracht voor een opvallend kunstwerk langs het verdiept spoor.

Fietbrug Almelo Verdiept in aanleg
Fietsbrug in aanleg (foto: Flickr)

In samenwerking met de Gemeente Almelo en ProRail is de opdracht "Almelo Verdiept en Verbindt" opgesteld. Professionele Almelose kunstenaars worden tot 11 september uitgenodigd om een ontwerp te maken voor acht panelen, die worden bevestigd op het nieuwe hekwerk langs de verdiepte spoorbak op de Burgemeester Raveslootsingel.

Verbinding en verdieping
Almelo is in ontwikkeling. Verbinding, verdieping en groei spelen hierbij een belangrijke rol. De Gemeente Almelo wil binnenstad en buitengebied verbinden en haar functie als regionale centrumstad goed invullen. Door de aanleg van het verdiepte spoor is niet alleen de veiligheid op het spoor en de directe woonomgeving verbeterd, maar ook de bereikbaarheid van de stad. De route langs de Burgemeester Raveslootsingel is een belangrijke entree naar de binnenstad die een bijzondere blikvanger verdient in de vorm van een kunstwerk.

Ontwerp kiezen
Een commissie samengesteld uit vertegenwoordigers van de Rotaryclub Ambt Almelo, Gemeente Almelo en ProRail beoordeelt de inzendingen en kiest dit najaar een ontwerp om verder uit te werken. Voor de opdracht is 16.000 euro beschikbaar. De opdracht is hiernaats te downloaden.