Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht in zaak Shu Yung Lam vermiste shuyung lam In de zaak van de dood van de 57-jarige Shu Yung Lam is de politie op zoek naar getuigen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Lam vermoedelijk is omgebracht in zijn snackbar aan de Mercuriusstraat, in Amsterdam-Noord. Daarna is zijn lichaam in stukken gedumpt in een ondergrondse vuilcontainer op de Laanweg, op ongeveer 10 minuten rijden van snackbar Mercurius.

De bedrijfsauto van Lam is waarschijnlijk gebruikt om zijn lichaam te vervoeren en is vanaf de Mercuriusstraat vermoedelijk via de Klaprozenweg en de Van der Pekstraat naar de Laanweg gereden.

Vragen
De recherche is bezig met een groot onderzoek naar de dader of daders van dit gruwelijke misdrijf. Zij roept daarbij nu de hulp in van het publiek en heeft aan u de volgende vragen:


1) Heeft u iets gezien of gehoord bij snackbar Mercurius in de avond en nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli, na tien uur 's avonds?


2) Of heeft u de auto (zie foto hieronder) zien rijden tussen de Mercuriusstraat en de Laanweg in Noord, tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends, van 15 op 16 juli? Het gaat om een zwarte Citroën Berlingo met opvallende belettering op de zij- en achterkant.


3) Of heeft u iets gezien of gehoord bij de vuilcontainer op de Laanweg, in de vroege ochtend van vrijdag 16 juli tussen vijf en zes uur?


4) Heeft u informatie over een afspraak die Lam vlak voor zijn vermissing had of heeft u hem rond die tijd gezien met anderen?

Informatie
Belt u dan met de recherche op telefoonnummer: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met de Criminele Inlichtingen Eenheid op 079-3458999.

vermiste man_bedrijfsauto

Eerdere berichten
20 juli 2010 Lichaamsdelen in container van Shu Yung Lam 20 juli 2010 Lichaamsdelen gevonden in container

____________________