Ingezonden persbericht



- persbericht ­ (concept ­ nog niet verspreiden!)

LAATSTE TRY OUT ROTTERDAMSE TALKSHOW CLUB RAM HORNA

IN ENGELS GRAND-CAFÉ RESTAURANT ZALEN

16 juli 2010 - Op woensdagavond 28 juli a.s. vindt om 20.30 uur de laatste try-out plaats van de nieuwe Rotterdamse culturele talkshow Club Ram Horna in Engels. Ook nu weer met een aantal prikkelende actuele, culturele en maatschappelijke thema's en issues. Ditmaal speciale aandacht voor de nooit opgeloste Brekelsveldse Moordzaak: een brute misdaad, die in 1963 heel Rotterdam-Zuid in zijn greep hield. Zorgen nieuwe tips dan alsnog voor een doorbraak in deze klassieke `cold case', 47 jaar na dato?

Laatste try out: Club Ram Horna in Engels

Datum: Woensdag 28 juli
Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur Na afloop: Club Ram Horna Late Night Drinks tot 23.30 uur Locatie: Dakpaviljoen 7e etage, Engels Grandcafé Restaurant Zalen Groothandelsgebouw Rotterdam, ingang A. Entree: gratis voor de try out serie
Meer info: www.ramhorna.nl / www.engels.nl

Voorafgaand aan de talkshow kan men in het Grandcafé Restaurant of bij mooi weer op het unieke dakterras genieten van een speciale Club Ram Horna schotel van roergebakken kipfilet met mie en groente in een mysterieus sausje à 15,00 p.p. Daarnaast kan men natuurlijk ook een keuze maken uit de à la carte menu kaart. Reserveren kan via 010 411 95 50 of via info@engels.nl o.v.v. `Club Ram Horna'

Deze aflevering is de laatste uit een reeks van drie try outs van Club Ram Horna in maanden mei, juni en juli 2010. Na een korte `summerbreak' is Club Ram Horna in het najaar weer terug en dan is het menens: de officiële start van Club Ram Horna vindt plaatst op woensdag 27 oktober in Engels. Wie interesse heeft in het ontvangen van de Club Ram Horna mailings, kunnen hun emailadres opgeven via: info@twc-network.nl

PROGRAMMA CLUB RAM HORNA 28 JULI:
met deze keer speciale aandacht voor:

De Brekelsveldse Moordzaak. De dubbele moord op tabakswinkelierster Barbara van der Hoff en haar zoon Marcel bracht in 1963 heel Rotterdam-Zuid op de been. 40.000 verhoren en honderden tips leverden het grootste moordonderzoek op in de Nederlandse misdadgeschiedenis. Maar geen dader. Wat zijn de achtergronden in deze mysterieuze zaak en waarom leeft deze nog steeds voort in het collectieve geheugen van Zuid? Anno 2010 is er sprake van nieuwe tips en verschijnt er een boek over de zaak. Komt er, 47 jaar later, alsnog beweging in de deze klassieke 'cold case'? Club Ram Horna besteedt maandelijks aandacht aan de Brekelsveldse Moordzaak, spreekt met betrokkenen - en belooft onthullingen.





- vervolg persbericht op pagina 2 -

Presentatie:

Hans Sibarani, cultureel producent van bijzondere literaire activiteiten Joop van der Hor is auteur, columnist, oud-politiepersvoorlichter en nu werkzaam bij een deelgemeente 'Op Zuid'.
Hasna El Maroudi is columniste, werkte voor NRC en jongerenmagazine Spunk en richt zich daarnaast op mode.
Samen vormen zij een opvallende combinatie. Ze zoeken de discussie op of speuren naar diepgang.

Club Ram Horna is Rotterdams gloednieuwe talkshow die bericht over actuele ontwikkelingen en onderwerpen uit de wereld van kunst, cultuur en literatuur, met oog voor media, politiek, wetenschap en samenleving. Een eigenwijs programma met een Rotterdamse touch dat ook over de stadsgrens heen durft te kijken. Waarin de makers inhaken op de actualiteit, maar wat actueel is, dat bepalen ze dan weer zelf. Zo kan Club Ram Horna aandacht besteden aan een vergeten kunstenaar, een onderbelicht thema of een nieuw te signaleren trend.

Club Ram Horna is een initiatief van literair bureau Ram Horna, opgericht door Hans Sibarani. Sinds 2008 heeft Ram Horna een nauwe samenwerking met Engels Grandcafé Restaurant Zalen. Deze bij uitstek Rotterdamse locatie in het Groothandelsgebouw zet met de komst van Club Ram Horna een nieuwe stap in de richting van attractief cultureel trefpunt. Gestart wordt met drie try-outs in de periode mei-juli 2010. Na de zomer volgen nieuwe edities, steeds op de laatste woensdag van de maand.