Ingezonden persbericht



---



Persbericht 26 juli 2010

Record ballonvaart voor Stichting Spieren voor Spieren

Kinderen met spierziekte maken ballonvaart in Joure

BLARICUM - Op woensdagavond 28 juli start in Joure de 25e editie van de Friese Ballonfeesten. Een spectaculaire samenwerking tussen Spieren voor Spieren en het grootste ballonfestival van Nederland zorgt voor een uniek spektakel met meer dan 125 heteluchtballonnen. Op woensdagavond zal de lucht boven Joure gevuld zijn met een bontgekleurd gezelschap, uniek in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Nooit eerder waren er zoveel ballonnen op één moment en tijdens één evenement in de lucht.

De ballonpiloten komen uit alle windstreken; o.a. Nederland, Kroatië, Brazilië en Amerika. Zij doen niet alleen mee vanwege hun betrokkenheid bij de Friese Ballonfeesten, maar zeker ook om een groot aantal kinderen met een spierziekte een onvergetelijke dag te bezorgen. Kinderen van de Stichting Spieren voor Spieren maken deze avond gratis een unieke ballonvaart.

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte.


---