Gemeente Amsterdam


28 juli 2010

---

Ontruiming 32 woningen Noord

27 juli 2010
-

26 juli, 23:00 uur: Alle mensen die aangetroffen zijn in hun woning hebben bevestigd dat ze vanavond weggaan naar familie of het hotel. Er zijn geen mensen die niet weg willen. Er waren wel een aantal woningen waar geen bewoners werden aangetroffen. Een bewakingsdienst zorgt er de hele nacht voor dat als zij thuis komen dat ze worden opgevangen.

Eerder bericht: In de brokstukken die door de explosie op zondag 25 juli jl in een woning in de Viermasterstraat in Amsterdam Noord in de directe omgeving terecht zijn gekomen is asbest aangetroffen. Hoewel het risico voor de volksgezondheid laag wordt geacht, wil de gemeente alle risico's uitsluiten. Om deze reden zullen in 32 woningen in de flat tegenover de woning waar de explosie heeft plaatsgevonden metingen worden verricht.

Om deze metingen te kunnen verrichten moeten de bewoners tijdelijk op een andere locatie verblijven. De metingen zullen naar verwachting minimaal enkele dagen in beslag nemen. De bewoners kunnen zolang verblijven bij vrienden of familie. Ook kunnen bewoners overnachten in het Bastion hotel aan de Van Marwijkkooistraat 30 nabij het Amstelstation/S111.

De politie informeert momenteel de bewoners door langs de deuren te gaan. Mensen die niet thuis zijn krijgen een brief. Bewoners die gebruik willen maken van de opvang in het Bastionhotel worden verzocht zich naar een verzamellocatie (hoek
Viermasterstraat/Bannebuikslootlaan) te begeven. Vanaf deze locatie rijden diverse bussen naar de opvanglocatie Bastion hotel. Voor de opvang van huisdieren is een asiel beschikbaar. De mensen die tijdelijk elders moeten verblijven wordt geadviseerd voor enkele dagen kleding, persoonlijke verzorgingsmiddelen en medicijnen in te pakken. Voor mensen op straat is het risico waarschijnlijk verwaarloosbaar laag geweest.

Bewoners kunnen voor nadere informatie bellen met 14 020.


---