Abvakabo FNV spant kort geding aan tegen Stichting Collusie

28/07/2010 09:06

ABVAKABO FNV

Wat: Kort geding Abvakabo FNV tegen Stichting Collusie

Waar: Gerechtsgebouw Amsterdam, Parnassusweg 220, 1080 BN Amsterdam

Wanneer: 29 juli, 11:30 uur

Abvakabo FNV daagt Stichting Collusie voor de rechter. Het re-integratiebureau weigert de cao voor haar medewerkers te volgen. Medewerkers krijgen hierdoor te weinig en te laat betaald. De vakbond vindt de situatie onhoudbaar en wil nu via de rechter afdwingen dat Collusie de afspraken uit de cao naleeft.

Collusie blijft halsstarrig weigeren de cao Welzijn in te voeren. Volgens de directie is Collusie hiertoe niet verplicht, omdat zij een 'goed doel' zijn en daarom geen cao hoeven te volgen. Abvakabo FNV bestuurder Ben Hoogendam vindt dat geen argument: "Collusie is op grond van de werkingssfeer en het algemeen verbindend verklaard zijn van de cao welzijn, net als alle andere welzijnswerkgevers, gewoon verplicht om de cao te hanteren. Nu de organisatie in problemen en financiële nood verkeert, vindt de directie dat blijkbaar te duur. De financiële zorgen zijn echter niet veroorzaakt door de medewerkers."

Inmiddels zit een aantal van de medewerkers ziek thuis en zijn verschillende mensen ontslagen. Abvakabo FNV rekent op een snelle uitspraak van de rechtbank in het voordeel van de medewerkers.