Ingezonden persbericht


Persbericht

Novell lanceert SUSE Gallery voor het publiceren en delen van Linux-appliances


* SUSE Gallery is een etalage die eindgebruikers toegang biedt tot meer dan 415.000 appliances
* Het SUSE Appliance programma viert zijn eerste verjaardag met meer dan 82.000 gebruikers en bijna 3 miljoen downloads
* Novell lanceert de "Dister" awards met een totale prijzenpot van 20.000 dollar om innovatie te stimuleren in de ontwikkeling van appliances

Utrecht, 27 juli 2010 - Novell lanceert vandaag http://susestudio.com/browse age waar geregistreerde gebruikers van SUSE(R) Studio hun appliances en cloud-applicaties kunnen publiceren. SUSE Gallery stelt eindgebruikers in staat om door gepubliceerde appliances te bladeren, op zoek naar de oplossing voor hun specifieke zakelijke of persoonlijke wensen, waarna ze de appliance kosteloos kunnen downloaden. Een appliance helpt de eindgebruiker installatie- en configuratieproblemen voorkomen die kenmerkend zijn voor veel traditionele softwareapplicaties. SUSE Gallery biedt ISV's (independent software vendors) en andere softwareontwikkelaars de mogelijkheid om hun applicatie meer bekendheid te geven en hun applicatie beschikbaar te maken voor een nieuw publiek.

"Eén jaar na de introductie helpt het SUSE Appliance programma ISV's de distributie en ingebruikname van hun applicaties te vereenvoudigen, hun product sneller op de markt te brengen en de ondersteuningskosten voor henzelf en voor hun klanten te verlagen," aldus Parag Patel, Vice President, Global Strategic Alliances bij VMware. "SUSE Gallery is een nieuwe stap vooruit die softwareleveranciers helpt de ontwikkeling van virtuele datacenters en de introductie van cloud computing bij hun klanten te versnellen."

SUSE Gallery is de nieuwste toevoeging aan het SUSE Appliance Program, dat vandaag één jaar bestaat. Het SUSE Appliance programma is een uitgebreid zakelijk en technologisch programma dat ISV's helpt de realisatie van appliances te vereenvoudigen, de kosten voor ontwikkeling en ondersteuning te verlagen en applicaties beschikbaar te maken voor de cloud. Een belangrijk technologisch onderdeel van het SUSE Appliance programma is SUSE Studio. Met wereldwijd meer dan 82.000 geregistreerde gebruikers is dit het meest succesvolle online tool voor het maken van appliances. Een ander onderdeel van het SUSE Appliance programma is de SUSE Appliance Toolkit, die ISV's en ondernemingen in staat stelt om appliances overal ter wereld te bouwen, te beheren en bij te werken.

SUSE Gallery
SUSE Gallery biedt ISV's en andere gebruikers een plaats op internet waar ze gratis appliances kunnen publiceren en verspreiden. ISV's, ontwikkelaars bij bedrijven en hobbyisten kunnen nu samenwerken en hun appliances delen, promoten en uitwisselen met anderen. Novell brengt geen kosten in rekening bij ontwikkelaars voor plaatsing van hun appliances in SUSE Gallery. Het downloaden van appliances door eindgebruikers is eveneens gratis. SUSE Gallery biedt een ongehinderde plek voor uitwisseling van ideeën, innovatie en de beste werkmethoden in alle sectoren van de software-industrie.

SUSE Gallery fungeert als centrale portal voor appliances en is bedoeld voor ontwikkelaars en andere gebruikers die op zoek zijn naar appliances voor commercieel en gemeenschappelijk gebruik. Het is ook mogelijk om sjablonen voor appliances en aangepaste images voor besturingssystemen te publiceren, zodat hergebruik mogelijk wordt gemaakt en de ontwikkeling van appliances verder wordt versneld. Elke gepubliceerde appliance heeft een eigen webpagina met een eigen URL, zodat softwareontwikkelaars gerichte marketing- en verkoopcampagnes kunnen houden en de resultaten kunnen bijhouden.

Ter gelegenheid van de lancering van SUSE Gallery kondigt Novell tevens de eerste jaarlijkse "Dister" awards aan; een competitie van SUSE Studio die loopt van 27 juli tot 30 september 2010. Novell is op zoek naar creatieve geesten om de meest innovatieve appliances te ontwikkelen in twee categorieën: "Gemeenschappelijk gebruik" en "Commercieel gebruik". Na eerste selectie van een lijst van finalisten door Novell, kiest een panel van vooraanstaande specialisten de beide winnaars van een award, die elk een bedrag van 10.000 dollar ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

"Het SUSE Appliance programma heeft ons in staat gesteld het proces voor het maken van appliances te vereenvoudigen, de kosten voor ontwikkeling en ondersteuning te verlagen en nieuwe markten te veroveren," zegt Paul A. Scripko, Vice President, Business Development bij ROC Software Systems, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Output Management en taakplanning. "Met SUSE Gallery is het proces nog eenvoudiger geworden. We kunnen nu een volledig ondersteunde appliance bouwen en verspreiden via één gebruiksvriendelijke interface."

Het SUSE Appliance programma bestaat één jaar
Novell lanceerde het SUSE Appliance programma in 2009 als een belangrijke component van hun strategie om leider te worden van de zich snel ontwikkelende markt voor Intelligent Workload Management. Doordat bedrijven hun zakelijke en technische strategieën richten op het gebruik van virtualisatie en cloud computing, groeien software-appliances uit tot de belangrijkste vormfactor voor verplaatsing van applicaties tussen verschillende omgevingen. Het SUSE Appliance programma werd ontwikkeld met de bedoeling ISV's en bedrijven de mogelijkheid te bieden appliances te gebruiken. Software-appliances (vooraf geconfigureerde combinaties van applicaties, middleware en een besturingssysteem die zijn geïntegreerd in één image en kunnen worden uitgevoerd op standaardplatforms) bieden nieuwe mogelijkheden voor de efficiënte en kosteneffectieve uitrol van softwareapplicaties. Het gevolg is dat de markt voor software-appliances volgens IDC in 2012 zal zijn gegroeid tot 1,18 miljard dollar.

"Dankzij software-appliances kunnen ISV's de pakketten van hun oplossing voor meerdere omgevingen vereenvoudigen en kunnen zij hun aanbod testen, implementeren en aanpassen aan de specifieke eisen van hun klanten," aldus Brett Waldman, senior research analyst, Software Appliances and Virtualization bij IDC. "Het resultaat is dat software-appliances belangrijke mogelijkheden op de markt bieden, doordat levering van applicaties massaal kan worden aangepast en volledig geïntegreerde oplossingen sneller en efficiënter kunnen worden geleverd dan in het verleden."

In het eerste jaar heeft het SUSE Appliance programma een aantal belangrijke mijlpalen gerealiseerd, zoals:
* Belangrijke ondersteuning van ISV's en bedrijven: Sinds de lancering in juli 2009 werden met SUSE Studio, het online tool voor het bouwen van appliances, meer dan 415.000 appliances gebouwd en hebben zich wereldwijd meer dan 82.000 gebruikers geregistreerd. Novell heeft ook brede steun ontvangen voor het SUSE Appliance programma van vooraanstaande ISV's en technologieleveranciers, zoals Adaris Technologies, Black Diamond Software, Codice Software, Commvault, Extis GMBH, Four J's Development Tools, GroundWork Open Source, HP, IBM, Infobright, Ingres, ISD, Lymeware, Messaging Architects, Mindtouch, REDE, ROC Software Systems, SAP AG, SEP, Sonoa Systems, VMware en Zmanda.
* Brede samenwerking met VMware: VMware en Novell hebben aangekondigd hun strategisch partnerschap uit te breiden met een OEM-overeenkomst (Original Equipment Manufacturer). Op basis van deze overeenkomst zal VMware het besturingssysteem SUSE(R) Linux Enterprise Server gaan verspreiden en ondersteunen. Daarnaast zal VMware haar aanbod van producten voor virtuele appliances standaardiseren op basis van SUSE Linux Enterprise Server.
* IBM levert Linux-software-appliances: Novell kondigt aan dat IBM een portfolio met software-appliances verdeeld over IBM-merken gaat leveren. Door gebruik te maken van het SUSE Appliance programma van Novell kan IBM via dit brede initiatief "plug and play" appliances leveren die leiden tot aanzienlijk lagere kosten en beduidend minder complexe implementatie van applicaties voor kleine en middelgrote bedrijven en die ISV's helpen hun routes naar de markt aanzienlijk uit te bouwen.
* Productinnovatie: Novell heeft de beschikbaarheid bekendgemaakt van de SUSE Appliance Toolkit. Dit is een verzameling tools die het bouwen, testen, updaten en configureren van appliances versnellen en vereenvoudigen. Ontwikkelaars kunnen kiezen of zij hun appliances willen bouwen op SUSE Linux Enterprise of op openSUSE(R).
* Erkenning door de industrie: SUSE Studio heeft de 2010 American Business Award voor het beste nieuwe product of service (computerhardware of -services) gewonnen, werd in 2009 door eWeek's uitgeroepen tot Enterprise IT Product van het jaar en was één van de finalisten voor de 2010 SIIA CODiE Awards.

"In het afgelopen jaar heeft de belangstelling van klanten en partners voor het SUSE Appliance programma en de toepassing ervan onze verwachtingen ver overtroffen," zegt Markus Rex, Senior Vice President en General Manager van Open Platform Solutions bij Novell. "Met de toevoeging van SUSE Gallery wordt het aanbod van oplossingen van Novell voor de markt voor Intelligent Workload Management verder uitgebreid. Bovendien is het SUSE Appliance programma door deze uitbreiding de enige oplossing waarmee een ISV het proces van ontwikkeling van een appliance tot verspreiding op de markt in een paar eenvoudige stappen kan uitvoeren, waardoor het nog makkelijker wordt om nieuwe mogelijkheden van de markt te benutten. Met onze unieke combinatie van technologie, ondersteuning en verspreidingsmogelijkheden ontvangen onze ISV-partners de ondersteuning die ze nodig hebben om de klanttevredenheid te verhogen en de omzet sneller dan ooit te laten groeien."

Beschikbaarheid
SUSE Gallery is nu beschikbaar op www.susegallery.com en in de bladerfunctie van SUSE Studio Online. Meer informatie over het SUSE Appliance programma vindt u op http://www.novell.com/nl-nl/partners/isv/appliance/.

Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com.

###

Novell, Mono en SUSE zijn gedeponeerde handelsmerken en PartnerNet is een handelsmerk van Novell Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. VMware is een gedeponeerd handelsmerk en/of handelsmerk van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. *Alle handelsmerken van derden zijn eigendom van de respectieve eigenaars.
1 "Worldwide Software Appliance 2008-2012 Forecast: A Workload Analysis" IDC #213783, augustus 2008