Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente heeft nieuwe partner voor realisatie Dobbelsteen

Sittard-Geleen, 27 juli 2010 - B&W hebben ingestemd met de intentieovereenkoomst tussen Gemeente, Bouwontwikkeling Jongen BV en 3W Vastgoed BV inzake De Dobbelsteen. 3W heeft voorgesteld Bouwontwikkeling Jongen BV in de plaats te stellen van 3W. 3W blijft verantwoordelijk voor de uitvoering. Gezamenlijk zullen Jongen, Gemeente, Hogeschool Zuyd en 3W de periode tot uiterlijk eind 2010 gebruiken om de intentieovereenkomst verder uit te werken in definitieve contracten. Na ondertekening van deze contracten kunnen de architecten verder werken aan het definitieve ontwerp.

Wethouder Ruud Guyt, projectwethouder: 'De realisatie van De Dobbelsteen is van zeer groot belang: het project zorgt voor versterking en uitbreiding van het HBO-onderwijs, versterking bovenregionale trekkracht van de winkels in het centrum van Sittard en de versterking van de culturele functies in de stad. De afgelopen maanden zijn belangrijke resultaten geboekt voor de ontwikkeling van De Dobbelsteen. Er zijn nu meer zekerheden dan bij de oorspronkelijk gepande ondertekening van de contracten in februari dit jaar. De realisatie kan waarschijnlijk medio 2012 starten.'

Gemeente, Jongen en 3W hebben in een intentieovereenkomst op hoofdlijnen vastgelegd hoe men de overdracht regelt. Gemeente en Hogeschool hebben aangegeven zeker te willen zijn van realisatie na afronding van het ontwerp en de vergunningenprocedures. Jongen heeft daarop aangegeven dat indien sprake is van een aanvaardbaar risicoprofiel omtrent de verkoop van de winkels aan een belegger, benodigd voor de financiering van de realisatie, VolkerWessels, het concern waar Jongen deel van uitmaakt, bereid is garant te staan voor de risico's van de realisatie van De Dobbelsteen. Om het publieke belang van de realisatie van het project te zeker te stellen zal de gemeente Jongen hiervoor een kortlopende geldlening verstrekken.

Hogeschool Zuyd en gemeente hebben verdergaande afspraken gemaakt omtrent de vestiging van de Educatieve Faculteit in De Dobbelsteen. Hogeschool Zuyd spant zich in het traject met Fontys Hogescholen af te ronden voor 1 september 2011 en neemt het pand aan de Mgr. Claessensstraat in dit kader over van Fontys. De gemeente garandeert de overname van het pand bij verhuizing van de Educatieve Faculteit naar De Dobbelsteen.

In september zal de raad, cq de commissie Economie Middelen Wijkgericht Werken en Leefomgeving, in de gelegenheid gesteld worden haar wensen en bedenkingen ter kennis van het college te brengen.


---