E-mail: knltb@knltb.nl

Amersfoort, 28 juli 2010

MAIKEL SCHEFFERS WINT BRITISH OPEN

Van 20 tot en met 25 juli namen twaalf Nederlandse toprolstoeltennissers deel aan de British Open (ITF Super Serie). In alle disciplines werd Nederland ruimschoots vertegenwoordigd.

In het herenenkelspel behaalde de Nederlander Maikel Scheffers de eerste plaats. De 27-jarige als tweede geplaatste Brabander won in Groot-Brittannië zijn allereerste Super Serie toernooi van de NEC Wheelchair Tennis Tour. In de finale speelde hij tegen zijn dubbelpartner Ronald Vink . Scheffers bereikte de finale door in de halve finale te winnen van landgenoot Robin Ammerlaan (7-5 en 6-0). De finale werd door Scheffers gewonnen met 6-2, 3-6 en 6-3.

Het damesenkelspel eindigde met een Nederlands onderonsje. De nummer één van de wereld, Esther Vergeer, speelde in de finale tegen de als vierde geplaatst Jiske Griffioen. Op weg naar de finale stond Vergeer slechts drie games af. Griffioen versloeg in haar weg naar de finale de als zesde geplaatste Nederlandse Marjolein Buis en Jordanne Whiley (GBR). Vergeer won van Griffioen in de finale met 6-1 en 6-4.

Bij de Quads verloren Bas van Erp en Dorrie Timmermans - van Hall beide in de tweede ronde. In het dubbelspel behaalden ze samen de halve finale.

In het schema van de junioren waren verschillende Nederlandse spelers actief. Rody de Bie en Jeroen Staman troffen elkaar in de halve finale. Rody de Bie was hierin te sterk voor Jeroen Staman (7-5 en 6-3) en veroverde daarmee een plek in de finale. In de finale was de Spaanse Daniel Caverzaschi te sterk met 6-2 en 6-3.

Ook in het dubbelspel behaalden Nederlanders het podium. De als derde geplaatste Robin Ammerlaan en Tom Egberink behaalden de finale door in een spannende halve finale te winnen van Maikel Scheffers en Ronald Vink. In de finale moest het duo Ammerlaan/Egberink helaas buigen voor de als eerste geplaatst Stephane Houdet (FRA) en Satoshi Saida (JPN) en verloren met 6-0, 2-6 en 6-4.

In het damesdubbelspel was er Nederlands succes. De als eerste geplaatste Aniek van Koot won samen met Annick Sevenans (BEL) de finale door Florence Alix Gravellier (FRA) en Lucy Shuker (GBR) te verslaan met 6-3 4-6 6-3. Het Nederlands/ Belgische duo behaalde de finale door in de halve finale te winnen van het als vierde geplaatst duitse duo Sabine Ellebrock/ Katharina Kruger met 6-3 6-1. In de andere halve finale waren Florance Alix Gravellier en Lucy Shuker te sterk voor de Nederlandse Marjolein Buis en Jiske Griffioen.

Tom Egberink won de Consolation Draw (verliezersronde). Hij won in de finale met 6-3 en 6-3 van Kevin Plowman (GBR).