Ingezonden persbericht


Brand-Rex start met distributie EPV-oplossing van RiT Technologies

Eenvoudig te installeren en kosteneffectieve oplossing voor kabelbeheer nu leverbaar via Brand-Rex

Amersfoort, 28 juli 2010 - Brand-Rex, producent van gestructureerde bekabelingssystemen, neemt de EPV-kabelbeheeroplossing van RiT Technologies op in zijn portfolio. De EPV-oplossing van RiT Technologies is een appliance die voorziet in real-time monitoring van een complete netwerkinfrastructuur. De oplossing richt zich met name op kleine en middelgrote organisaties.

"EPV zorgt voor een nieuwe en eenvoudige benadering op het gebied van real-time connectiviteitsbeheer", zegt Ian Wilkie, Business & Marketing Director bij Brand-Rex. "We zijn erg enthousiast over het feit dat we nu voortbouwen op tien jaar samenwerking met RiT . We zien EPV als een uitbreiding op onze bestaande oplossing voor het beheer van koper-, glasvezel- en intelligente netwerken. EPV stelt ons in staat bestaande en nieuwe klanten een toegankelijke en betaalbare oplossing voor de monitoring van infrastructuurbeheer te bieden."

Met de EPV-oplossing richt RiT Technologies zich op organisaties die zoeken naar de functionaliteit van een traditioneel monitoringsysteem dat inzicht biedt in netwerkprestaties zonder dat de complexiteit toeneemt. De EPV is een standalone oplossing die geen additionele software of servers vereist. De appliance is gebaseerd op de geavanceerde infrastructuurtechnologieën van RiT. Na installatie verzamelt de EPV informatie binnen de patchpanelen en communicatieracks van een organisatie. Het systeem detecteert elke wijziging in connectiviteit en stuurt een melding naar de verantwoordelijke medewerkers. Alle informatie over connectiviteit is makkelijk te ontsluiten via een gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface en webbrowser. Dat maakt EPV tot een ideale oplossing voor connectiviteitsbeheer voor bedrijven met verschillende vestigingen.

"Wij zijn erg blij dat Brand-Rex zijn bekabelingsinfrastructuuroplossingen aanvult met onze EPV-oplossing en wij daardoor onze samenwerking met het bedrijf versterken", zegt Zvi Braun, Senior Director Product & Project Management bij RiT Technologies. "EPV is een innovatief product met een nieuw marktconcept: infrastructuurbeheer op basis van plug and play zonder investeringen in servers en sofware. EPV is makkelijk op te waarderen naar een volledig intelligente infrastructuurbeheeroplossing. Klanten kunnen zo groeien van een basisinstallatie naar grootschalige omgevingen."

Over RiT Technologies
RiT is een toonaangevende leverancier van intelligente infrastructuurbeheeroplossingen. De oplossingen van het bedrijf zorgen voor optimaal gebruik van het netwerk, lagere downtime, fysieke beveiliging, automatische inzet en probleemoplossing. Met de producten van RiT is optimaal beheer mogelijk van datacenters, netwerkruimtes en vestigingen. Meer informatie is beschikbaar op www.rittech.com

Over Brand-Rex
Brand-Rex Ltd, opgericht in 1930, is een wereldwijde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde en krachtige koper- en glasvezelbekabelingssystemen voor communicatiedoeleinden en voor toepassingen in veeleisende omgevingen. Brand-Rex combineert een hoog kennisniveau met ervaring en integriteit. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Brand-Rex een leidende positie in. Alle Brand-Rex-producten voldoen aan de strengste milieueisen en hebben een lange levensduur.

De leidende positie van Brand-Rex in de markt is recent onderstreept door de verkiezing tot 'Structured Cabling Provider of the Year' tijdens de gerenommeerde 'Network Computing Awards 2010' in Groot-Brittannië. Meer informatie is beschikbaar op www.brand-rex.com en op www.kannegieter.nl.

In de Benelux wordt Brand-Rex vertegenwoordigd door Kannegieter Electronica in Amersfoort (www.kannegieter.nl).