Ingezonden persbericht


Beste collega's,

Graag jullie aandacht voor onderstaand persbericht:

PERSBERICHT

Hilversum, 28 juli 2010

DutchView en 3DNL lanceren 3D LiveLab
Partnerschap, ontwikkeling en kennisdeling met het oog op de toekomst

DutchView en 3DNL lanceren vandaag met trots het 3D LiveLab. Dit in Nederland unieke live laboratorium is een expertisecentrum voor de productie, registratie en distributie van 3D-TV. Vanaf september zullen fabrikanten, TV-producenten, omroepen, zenders en distributeurs samenwerken aan de realisatie van een hoger doel: Nederland ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op gebied van productie en distributie van driedimensionale televisie en cinema.

Gezamenlijk belang
Monique van Dusseldorp, programmamanager iMMovator en een van de initiatiefnemers van 3DNL: "De ontwikkeling van 3D televisie en film raakt veel verschillende organisaties. Hoewel de belangen van betrokken partijen als ontwikkelaars, producenten, postproductiehuizen, hardwareleveranciers, omroepen en distributeurs meestal niet synchroon lopen, hebben ze wel een gezamenlijk belang. 3D heeft internationaal afgelopen anderhalf jaar een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen."

Samen sterk
Het LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio's van DutchView. Georgette Schlick, CEO DutchView: "Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten. Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert."

Partners
Om verzekerd te zijn van een vliegende start hebben DutchView en 3DNL verschillende partijen actief benaderd. En met succes: belangrijke partijen als Sony, RTL en SBS hebben inmiddels hun medewerking toegezegd aan dit platform. Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT bij SBS: "SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars expertise als het gaat om 3D."

Toekomst
"Met de start van het 3D LiveLab hebben we een belangrijke stap genomen met het oog op de toekomst. In een veranderende markt is het goed de handen in een te slaan, kennis te delen, kansen te benutten en groei te stimuleren. We moeten niet afwachten, maar koploper zijn. En dat is nou precies wat wij en onze partners met het LiveLab gaan bereiken", aldus Schlick.


---

Noot voor redacties

VOOR DE REDACTIE

Over DutchView
DutchView is in Nederland marktleider op gebied van radio-, televisie- en internetregistratie. Onze mensen zijn professionals die door hun expertise en gerichte aandacht voor onze klanten het verschil maken. Naast exclusieve studio's in Hilversum en Amsterdam, beschikt DutchView onder andere over een grote vloot (HD) registratiewagens, een postproductie huis, een ENG bedrijf, een webcasting organisatie en een zeer innovatieve graphics activiteit. Over 3DNL
3DNL brengt organisaties en bedrijven samen die in Nederland betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, postproductie, uitzending, distributie en vertoning van 3D-producties. Daarnaast richt 3DNL zich ook op de makers van 3D apparatuur en 3D schermen en hun verkoopkanalen. 3DNL brengt deze partijen bij elkaar voor kennisuitwisseling, overleg en het stimuleren van Nederlandse producties in 3D. Daartoe organiseert 3DNL naast het 3D LiveLab ook de Nederlandse 3D Dagen die op 22 en 23 november worden gehouden. 3DNL is een initiatief van iMMovator Cross Media Netwerk. Voor meer informatie kijk op www.3dnl.net of www.3dlivelab.nl

Over iMMovator
IMMovator Cross Media Network heeft als doel het stimuleren van innovatie binnen de (cross) media sector. iMMovator wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven en heeft een sterk netwerk in de Cross Media sector van 6000 leden. iMMovator is onder andere initiatiefnemer van de Cross Media Monitor, netwerk/kennisbijeenkomsten als de Cross Media Cafés, het Mediapark Jaarcongres, de HD Dagen, leerbedrijven voor studenten, het eigen bedrijvennetwerk en sectorondersteunende projecten als BreedNet, de Expertgroep Digitale TV en Dutch Media Hub. IMMovator is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie en het programma Kansen voor West. Voor meer informatie, bezoek de iMMovator website: www.immovator.nl of neem contact op met Marlies Hakvoort (communicatie), marlies.hakvoort@immovator.nl, mobiel +31 6 4255 6574



Ingezonden persbericht