Persbericht

28 juli, 2010

Riverbed breidt productportfolio WAN-optimalisatie verder uit met nieuwe Virtual Steelhead ~ Virtuele oplossing verbreedt flexibiliteit voor virtuele datacenters ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructuur performance company, brengt een virtuele oplossing op de markt onder de naam Virtual Steelhead. Met de introductie van de Virtual Steelhead biedt Riverbed haar klanten meer mogelijkheden waardoor WAN-optimalisatie-oplossingen sneller uitgerold kunnen worden in omgevingen die bijvoorbeeld gebonden zijn aan specifieke eisen. Deze eisen kunnen te maken hebben met het voldoen aan een bepaalde robuustheid of met ruimtegebrek, evenals datacenters die sterk gevirtualiseerd zijn. Zowel commerciële als non-profit organisaties kunnen vanaf nu kiezen tussen fysieke Steelhead-applicaties, Steelhead Mobile-software en de Virtual Steelhead, allen toegespitst per locatie. Daarnaast zijn service providers en system integrators, die services bieden gebaseerd op Riverbed's WAN-optimalisatie-oplossingen, nu in staat om een virtuele oplossing te leveren.

Het Riverbed Steelhead-portfolio biedt organisaties een duidelijke versnelling van applicaties en data, ongeacht de locatie en de grootte van het bedrijf. De WAN-optimalisatie-oplossingen versnellen de applicatieperformance in sommige gevallen tot wel 100 keer, waardoor het WAN gevoelsmatige lijkt op het LAN. Meer dan 8300 klanten binnen diverse marktsegmenten hebben de WAN-optimalisatie-oplossingen van Riverbed al geïmplementeerd. Hierdoor profiteren zij van een verbeterde productiviteit van mobiele medewerkers en medewerkers op remote locaties, en wordt organisatiebreed zichtbaarheid in netwerken en applicaties gerealiseerd. Vanuit organisaties en overheden blijkt dat er behoefte is aan meer uitrolmogelijkheden van Steelheads. Mede door gehoor te geven aan dit geluid heeft Riverbed innovatieve WAN-optimalisatie-oplossingen ontwikkeld; mobiel, fysiek en nu ook virtueel.

Met de introductie van de Virtual Steelhead, gebouwd voor het VMware vSphere(TM) Platform, kunnen organisaties hun medewerkers flexibel toegang geven tot het bedrijfsnetwerk, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden. Dit komt door een uitgebreide set van oplossingen die tegemoet komt aan de wensen van de klant.

Versnelling op verschillende locaties
De Virtual Steelhead biedt klanten meer flexibiliteit om de WAN-optimalisatie-technologie uit te rollen in verschillende specifieke omgevingen, terwijl het beheer wordt vereenvoudigd. Met de Virtual Steelhead kan een virtuele WAN-optimalisatie-oplossing worden uitgerold in virtuele datacenters, militaire- en hulpverlenende voertuigen, evenals regiewagens voor actualiteitenprogramma's en tijdelijke mobiele locaties die worden gebruikt op locaties waar geen fysieke Steelhead past door ruimtegebrek.

"Organisaties migreren steeds vaker naar geconsolideerde en virtuele datacenters", aldus Zeus Kerravala van Yankee Group. "Hierdoor maken organisaties steeds vaker gebruik van WAN-optimalisatie om hun IT-performance te vergroten en eindgebruikers te verbinden met hun data en applicaties. Met de Virtual Steelhead geeft Riverbed klanten nieuwe mogelijkheden die het bereik en de flexibiliteit van WAN-optimalisatie vergroten. De Virtual Steelhead helpt organisaties bij het oplossen van performance-uitdagingen in diverse omgevingen zoals bijvoorbeeld op militair gebied, plaatsen van ongeval waar eerste hulp is vereist en tijdelijke werkomgevingen."

Virtualisatie in het datacenter betekent een beter servergebruik, snellere uitrol en een lager energieverbruik. Het virtuele platform geeft klanten de mogelijkheid gebruik te maken van bestaande virtuele infrastructuren en op te schalen waar nodig. Organisaties kunnen hun de Virtual Steelhead uitrollen updaten en upgraden vanaf één centrale locatie wanneer IT-middelen niet lokaal beschikbaar zijn. Virtual Steelhead is in diverse configuraties beschikbaar, tot een gelijkwaardig Steelhead 2050H-model.

"Onze klanten profiteren in grote mate van Virtual Steelhead die gebouwd is om op het VMware vSphere Platform te draaien", zegt Parag Patel, vicepresident Global Strategic Alliances bij VMware. "Deze nieuwe oplossing geeft klanten de mogelijkheid om de effectiviteit van hun virtuele datacenters en unieke omgevingen te vergroten, zonder afbreuk te doen aan de performance en productiviteit."

Managed Services Virtual Steelhead
Veel klanten hebben voor WAN-optimalisatie gekozen als Managed Services om hun bandbreedtegebruik te optimaliseren terwijl ze tegelijkertijd hun IT-infrastructuur consolideren. Dit vermindert de IT-complexiteit en overhead. Met Virtual Steelhead kunnen service providers WAN-optimalisatie-oplossingen aanbieden in een virtueel platform, zonder een extra fysieke Steelhead op de locatie bij de klant te plaatsen. Dit is eenvoudig en laat klanten op een kostenefficiënte manier gebruik maken van de applicatieversnelling en IT-consolidatie binnen een flexibel 'pay as you grow'-model.

"De samenwerking met Riverbed stelt ons in staat om onze klanten Managed Services te bieden in de vorm van goede IT-performance-oplossingen die van belang zijn voor het succes van strategische IT-initiatieven, waaronder virtualisatie, IT-consolidatie en cloud computing", zegt Jean Critcher, Solutions Director bij Orange Business Services, partner in Riverbed's Service Provider programma. "Met de Virtual Steelhead zijn wij beter in staat om onze Managed Services op een meer innovatieve manier te plannen voor onze klanten. Op deze manier kunnen wij voldoen aan de wensen van onze klanten die een flexibele uitrolmogelijkheid wensen in hun virtuele datacenters of specifieke omgevingen waar geen fysieke Steelhead inzetbaar is."

(745 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE