Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 28 juli 2010

HighCare breidt haar dienstverleningspakket uit met eigen uitzendbureau

HighCare, human capital partner voor de medische- en zorgsector, breidt haar dienstverleningspakket per 1 juli 2010 uit met 'HighCare Uitzendbureau'. Door het opzetten van dit uitzendbureau kan HighCare naast de levering van zorgprofessionals voor een periode van 1 maand tot 1 jaar ook professionals leveren voor 1dag tot 1 maand. Hiermee speelt HighCare in op de toenemende vraag naar flexibel inzetbaar zorgpersoneel.

Sinds januari 2000 is High Care één van de meest vooraanstaande Human Resource partners voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Het bedrijf, opgericht door Jaap Kooimans en Hans van Seters, is gevestigd te Rotterdam en Amsterdam en heeft 150 professionals in dienst. High Care levert hoog opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, interim-managers en organisatieadviseurs voor de zorgsector. Kenmerkend voor High Care is het betrouwbare en kwalitatief hoogstaande karakter van haar dienstverlening.

Ziekenhuizen zien High Care als een betrouwbare partner om invulling te geven aan de toenemende tekorten aan gekwalificeerd personeel, zowel voor lange als voor korte duur. High Care heeft veel landelijke bekendheid verworven met haar innovatieve initiatief van "mobiele operatie teams". Door het tijdelijk inzetten van deze teams realiseren ziekenhuizen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en hebben ze een adequaat antwoord op wachtlijstproblematiek en invulling van extra productie.

Sinds januari 2010 is Holland Venture als investeerder betrokken bij het bestuur van HighCare. Het doel van deze samenwerking is de onderneming sterker en effectiever te laten opereren binnen de zorgsector. De eerste uitbreiding van het dienstverleningspakket presenteert zich in het HighCare uitzendbureau. Richtte HighCare zich voorgaande jaren alleen op het leveren van zorgprofessionals voor een periode van 1 maand tot 1 jaar, per 1 juli levert zij tevens professionals voor 1 dag tot 1 maand. Het uitzendbureau richt zich daarmee op het invullen van (zeer) kortdurende opdrachten. In eerste instantie zal het uitzendbureau zich richten op de specialistische zorg; OK, recovery, IC, SEH en dialyse. Speciaal voor deze uitbreiding zijn twee nieuwe medewerkers aangenomen, Vera Brugging en Annemarie van Asselt. Beiden hebben veel uitzendervaring.

Hans van Seters, algemeen directeur HighCare: "Op verzoek van onze opdrachtgevers willen wij ons dienstenpakket uitbreiden. Met de oprichting van HighCare Flex geven wij invulling aan de toenemende vraag naar flexibel inzetbaar zorgpersoneel voor de korte termijn. HighCare stelt zich hiermee in staat om ook op ad-hoc basis HighCare medewerkers in te zetten. HighCare Flex is een nieuwe activiteit welke ons in staat stelt tot nieuwe acquisitie in werkgebieden waar we tot voor kort nog niet actief waren".

Vera Brugging: "HighCare Flex richt zich op gespecialiseerde verpleegkundigen en paramedisch personeel. We zijn er voor flexibele zorgprofessionals die het een uitdaging vinden om af en toe een dagje in een ander ziekenhuis te werken en baas willen zijn over hun eigen agenda".

Annemarie van Asselt voegt daar aan toe: "Opdrachtgevers kunnen een aanvraag bij ons indienen en zorgprofessionals kunnen hun beschikbaarheid bij ons aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat vraag en aanbod bij elkaar komen en dat de juiste persoon op de juiste plaats komt".

Later dit jaar zal HighCare nog meer diensten gaan introduceren, waaronder het verder uitbouwen van de HighCare Academy.