Kijk en luister live mee met het Ortel Zomercarnaval


Jongerenradio FunX in zomersferen met Latinweek en Zomercarnaval

ROTTERDAM, 20100722 -- Honderdduizenden bezoekers komen op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli naar Rotterdam om getuige te zijn van het grote zomer evenement Ortel Zomercarnaval. Het tweedaagse evenement met de Fernandes Battle Of Drums presented by FunX en de Straatparade wordt live uitgezonden op radio en via een videostream op FunX.fm. De live uitzendingen zijn onderdeel van de Latinweek die maandag 26 juli op het jongerenstation van start gaat.

Op de live videostream is ook het optreden te zien van Damaru, de Surinaamse artiest die vorig jaar doorbrak met zijn platina single `Tuintje In Mijn Hart'. Op het podium brengt hij zijn nieuwe single `Een Date' ten gehore die vanaf vrijdag 23 juli de diXte is op FunX.

Live uitzendingen
Het Ortel Zomercarnaval trapt vrijdagavond 30 juli af met de Fernandes Battle Of Drums presented by FunX waarbij vier brassbands strijden om de felbegeerde titel van Beste Brassband Zomercarnaval 2010. De spannende strijd wordt live op radio verslagen vanuit een mobiele studio naast het podium op de Coolsingel. De straatreporters doen on air verslag vanuit de swingende menigte. Vanaf 19.00 uur kunnen de thuisblijvers ook online meegenieten van de opzwepende trommelgeluiden van de Battle Of Drums via www.funx.fm. Ook de Straatparade is zaterdagmiddag 31 juli vanaf 12.00 uur live te volgen op radio en internet.

Op de Nederlandse Antillen en in Suriname is er veel belangstelling voor het Ortel Zomercarnaval. Jaarlijks trekt de website van het jongerenstation dan ook veel unieke bezoekers uit deze landen in het carnavalsweekend, die de festiviteiten niet willen missen.

Damaru lanceert nieuwe single
De Surinaamse artiest Damaru treedt vrijdag 30 juli op tijdens de Battle Of Drums. De artiest brak vorig jaar door in alle hitlijsten met zijn hit `Mi Rowsu' (Tuintje In Mijn Hart) die hij samen opnam met de Nederlandse volkszanger Jan Smit. Na de platina single heeft Damaru hard gewerkt aan zijn debuutalbum dat dit najaar in de winkels verschijnt. Op Zomercarnaval brengt hij zijn nieuwe single `Een Date' ten gehore aan het publiek dat hem vorig jaar al omarmde. De single is vanaf vrijdag 23 juli de diXte op radiozender FunX.

Latinweek
Traditiegetrouw besteedt het jongerenstation rondom het Ortel Zomercarnaval veel aandacht aan latin & caribbean muziek. In de Latinweek, die maandag 26 juli aanvangt, pakt FunX flink uit met tropische muziek, reportages, concertkaarten voor Shakira en speciale studiogasten. Luisteraars stemmen op hun favoriete latin & caribbean nummers en stellen zo de Latin Top 100 samen en maken kans op vliegtickets naar de zon. Zondag 2 augustus wordt de Latin Top 100 uitgezonden op FunX radio vanaf 09.00 uur. Aansluitend wordt vanaf 18.00 uur de LatinMiX uitgezonden, geproduceerd door DJ Idriss. De FunX beeldredactie verzorgt video's van de Battle Of Drums finalisten en de Straatparade. Alle informatie is te vinden op www.funx.fm.

FunX