Goldman Sachs kondigt clearingdiensten voor OTC-derivaten aan

New Derivatives Clearing Services (DCS)-bedrijf voor leveren van serie geïntegreerde clearingdiensten voor alle beursgenoteerde en OTC-derivaten

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100728 --

Goldman Sachs heeft vandaag de lancering aangekondigd van haar Derivatives Clearing Services (DCS)-bedrijf. DCS biedt klanten een allesomvattende, globale OTC-clearingdienst voor rentevoeten, kredieten, deviezen, aandelen en termijncontracten.

Goldman Sachs DCS is een vertegenwoordigend bedrijf met als doelstelling haar ervaring in de clearing van klantenderivaten te stroomlijnen door middel van producten, activaklasses en regio's. DCS bouwt op wereldwijd erkende prime brokerage en futures clearingplatforms met een maximale efficiëntie en door middel van de levering van een geïntegreerde serie hulpmiddelen en verslaggeving aan klanten.

“In partnerschap met onze klanten, regulateurs en meervoudige clearingplatforms, verbinden wij ons tot het verbeteren van de marktstructuur voor derivaten,” verklaarde Michael Dawley, Managing Director en Co-directeur Futures en DCS, Goldman Sachs. “Met het DCS-aanbod wordt onze klanten een host van diensten met toegevoegde waarden en multi-productexpertise geleverd, waarmee zij op succesvolle wijze door deze dynamisch veranderende omgeving kunnen navigeren.”

Goldman Sachs erkent dat klanten met nieuwe vereisten met betrekking tot verslaggeving, connectiviteit en regelgeving geconfronteerd zullen worden. De firma is toegewijd haar klanten te helpen door te investeren in vernieuwende oplossingen, waarbij deze veranderingen centraal staan.

“Deze stap naar centrale clearing voor OTC-derivaten betekent een belangrijke ommedraai op de marktplaats," aldus Jack McCabe, Managing Director en Co-directeur van Futures en DCS bij Goldman Sachs. “Onze sterke handelsfranchise, gekoppeld aan onze toonaangevende futures- en prime brokeragedienstsen op de markt stelt ons in staat voor onze klanten de basis te scheppen die zij nodig hebben om zich aan deze belangrijke industriële ontwikkelingen aan te passen."

De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevende, globale investment banking, securities en vermogensbeheerfirma die een breed palet aan financiële diensten aanbiedt aan een groot en divers klantenbestand met inbegrip van ondernemingen, financiële instellingen, overheden en vermogende individuen. De firma werd opgericht in 1869 en heeft z’n hoofdkwartier in New York en kantoren in Londen, Frankfurt, Tokio, Hong Kong en andere belangrijke financiële centra over de gehele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Goldman Sachs

Ed Canaday, 212-902-5400

Ticker_symbol NYSE:GS