Procter & Gamble en IOC kondigen globaal Olympisch Partnerschap aan

P&G en IOC creëren het meest vérstrekkende partnerschap dat levens raakt en verbetert

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100728 --

Procter & Gamble (NYSE:PG) en het Internationale Olympische Comité (IOC) hebben vandaag het meest vérstrekkende globale partnerschap aangekondigd voor de volgende vijf Olympische Spelen van Londen 2012 tot de Olympische Spelen van 2020.

Dit is het meest vérstrekkende Olympische partnerschap door de omvang van P&G’s portfolio, met 22 merken die ieder een jaarlijkse omzet van $1 miljard aan verkoopcijfers genereren, en de reikwijdte van P&G daar hier vier miljard personen mee bemoeid zijn. Sommige van P&G’s meest iconische merken die aan het partnerschap deelnemen zijn Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Crest®, Pantene® en Olay®.

P&G zal verder bouwen op het succes van haar Team USA partnerschap bij de Vancouver 2010 Olympische Winterspelen, dat tot hogere voorkeursratings, groter marktaandeel en bijna $100 miljoen aan hogere verkoopcijfers liet zien. Het bedrijf zal het IOC-partnerschap als hefboomeffect gebruiken voor haar op doelstellingen geïnspireerde groeistrategie zodat het leven van atleten, moeders en hun families in de hele wereld verbeterd wordt.

“P&G is er trots op om deze Olympische Beweging te ondersteunen in de volgende 10 jaar,” zei P&G Global Marketing en Brand Building Officer, Marc Pritchard. “Echter, wij weten van onze succesvolle resultaten in Vancouver dat het hier om veel meer dan een sponsorschap gaat. Voor P&G gaat het om een partnerschap met het IOC om het leven voor atleten, moeders en hun families beter te maken waarbij we de Olympische Beweging naar onze vier miljard klanten in de hele wereld brengen, die al van de diensten van onze merken gebruik maken.”

IOC President Jacques Rogge zei, “Procter & Gamble is een eersteklasbedrijf, en wij zijn er uiterst verheugd over dat wij tot 2020 samen met hen partners zullen zijn. P&G’s globale reikwijdte en klanteninzicht zal een echte stimulans vormen bij onze pogingen om de Olympische waarden naar een wereldwijd publiek over te dragen. Van hun financiële ondersteuning in het komende decennium zal de hele Olympische Beweging profijt trekken, waaronder ook de atleten zelf.”

P&G’s portfolio van merken zal atleten en nationale teams sponsoren. In bedrijfsverband zal P&G haar ondersteuning van families van Olympische spelers voortzetten door plaatselijke activiteiten van de Vancouver 2010 Olympische Winterspelen opnieuw in te zetten en moeders ook hier weer te steunen door een wereldwijde expansie van haar ‘Proud Sponsor of Moms’ campagne.

P&G zal haar hulp aan atleten, moeders en families onmiddellijk blijven voortzetten. Als onderdeel van de ‘Proud Sponsor of Moms’ campagne, zal het bedrijf verder gaan met haar ‘Thank You Mom’ programma in samenwerking met de inaugurele Olympische Spelen voor de Jeugd van het IOC, die van 14-26 augustus 2010 in Singapore gehouden zullen worden. P&G zal 25 moeders van Jeugdige Olympische spelers uit de hele wereld bijstaan in hun reis- en onderdakkosten, zodat zij hun kinderen kunnen vergezellen tijdens de wedstrijden.

Om de toewijding en de opoffering van moeders, families en hun Olympische spelers te vieren, zal P&G een documentaire videoserie produceren onder de naam “Raising an Olympian, The P&G Momumentary Project.” De videoserie zal verhalen vertellen van Olympische spelers, gezien vanuit hun moeders. Deze worden getoond in de periode vóór en tijdens de Londen 2012 Olympische Spelen waarbij de focus op de volgende vraag gericht is. “Wat is ervoor nodig om een Olympische Speler groot te brengen?”

P&G is samen met de moeders van zes Olympische spelers met hoog profiel in de hele wereld en met de moeder van een Amerikaanse Paralympische speler een partnerschap aangegaan. Zij zullen het soort inzicht geven dat alleen de moeder van een Olympische speler kan verstrekken in een poging om op de meest doeltreffende manier ‘Proud Sponsor of Moms’ programma's te leveren die de levens van atleten, moeders en families in de hele wereld raken en verbeteren. Het gaat hier om de volgende moeders: Jennifer Bolt (moeder van de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt), Rosemary Jones (moeder van de Australische zwemster Leisel Jones), Cao Lihua (moeder van de Chinese strandvolleybalspeelster Xue Chen), Aster Menagesha (moeder van de Ethiopiaanse langeafstandsloopster Meseret Defar), Debbie Phelps (moeder van de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps), Pat Radcliffe (moeder van de Britse langeafstandsloopster Paula Radcliffe) en Marlene Shirley (moeder van de Amerikaanse Paralympische sprinter Marlon Shirley).

Over Procter & Gamble

Vier miljard keer per dag raken de merken van P&G de levens van personen in de hele wereld. Het bedrijf heeft één van de sterkte portfolio's van betrouwbare, toonaangevende kwaliteitsmerken, waaronder Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun® en Fusion®. De P&G gemeenschap telt ongeveer 135.000 werknemers die in ongeveer 80 landen over de hele wereld werken. Ga s.v.p. naar http://www.pg.com voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over P&G en haar merken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
P&G
Tom Millikin, +001 513-543-1724
millikin.tm@pg.com
of
P&G
Marina Barker, +44 193-289-6310
barker.mr@pg.com
of
P&G
Paul Fox, +001 513-983-3465
fox.pd@pg.com
of
Taylor
Rich Gonnello, +001 212-714-5754

rgonnello@taylorpr.com

Ticker_symbol NYSE:PG