Gemeente Waterland

10 juni 2010

Broek in Waterland... Het groenste dorp van Nederland?

Jaarlijks is er een competitie voor de groenste stad en groenste dorp van Nederland. Aan deze nationale groencompetitie "Entente Florale 2010" neemt ook de gemeente Waterland deel. In de categorie "kleine steden en dorpen" is Broek in Waterland genomineerd. Wat gaat dat voor de inwoners van Broek in Waterland betekenen?

Aan een verkiezing is natuurlijk een wedstrijdelement verbonden. Om te beoordelen of Broek in Waterland een jaar lang de titel "Groenste dorp van Nederland" mag dragen komt een jury Broek in Waterland bezoeken. Dat gebeurt op 30 juli 2010.

De jury wordt ontvangen in het Broeker Huis en krijgt daar een presentatie over het gemeentelijk (groen)beleid, maar ook komen recreatie en toerisme aan bod. Dat zijn niet de enige criteria waar de jury naar kijkt. Want beleid is natuurlijk belangrijk, maar de praktijk telt minstens even zwaar. Want hoe wordt er om gegaan met het beschermde dorpsgezicht? Hoe ziet de openbare ruimte er uit? Hebben inwoners voldoende inspraak? Al dat soort zaken komen aan bod. De jury gaat Broek in Waterland ook echt verkennen: de kern zelf en het buitengebied. Met de dorpsraad en de Vereniging Oud Broek is al contact opgenomen om te bekijken hoe we de jury het beste kunnen laten zien hoe groen en uniek Broek in Waterland is. Want inwoners van Broek weten natuurlijk als geen ander waar zij trots op zijn.

Op dit moment zijn we aan de slag met het informatiemateriaal dat de jury ontvangt. En wordt er hard gewerkt aan de route die de jury af gaat leggen. Bewoners die aan de route wonen, vragen wij straks om medewerking. Daarover ontvangt u dan van ons een brief. Misschien bent u zelfs al (mondeling) benaderd door een van onze medewerkers. Uiteindelijk gaat het er om dat we met elkaar de jury een compleet maar reëel beeld geven van één van de mooie Waterlandse kernen! Wilt u meer weten of heeft u concrete vragen neemt u dan contact op met de heer R. Otter van de afdeling Openbare Werken telefoonnummer (0299) 658 633. Ook kunt u een e-mail sturen aan gemeente@remove-this.waterland.nl, ter attentie van de heer R. Otter.

---

Links:
www.ententeflorale.nl