FloraHolland


FloraHolland als Paradijsvogel in het Varend Corso

NAALDWIJK (27 juli 2010) - `Vreemde Vogels!' is het thema van het Varend Corso dat 30, 31 juli en 1 augustus de Westlandse wateren doorkruist. Inspired by Westland... FloraHolland vaart vanzelfsprekend mee en wel met de sprekende titel: Paradijsvogel. `Want zeg eerlijk, als je elke dag voor kwekers en handelaren met de mooiste producten van de wereld mag werken. Dan ben je een geluksvogel en paradijsvogel tegelijk.'

De exotische Paradijsvogel van FloraHolland en haar omgeving bestaat uit veel planten en bloemen. Arrangeur Ank Helderman van Groenrijk De Carlton zorgt voor de kleurenpracht van de Paradijsvogel maar ook voor enkele `vreemde vogels' op de boot. Het thema van het Varend Corso en van deze boot passen helemaal bij FloraHolland.

Kom je ook kijken en genieten?
Drie dagen lang trekt er een lint van bloemen, planten, groenten en fruit door de regio. Professionele arrangeurs hebben samen met ruim 400 vrijwilligers zo'n zestig boten, waaronder een aantal imposante zeilende Westlanders, voorzien van spectaculaire arrangementen, fraai aangeklede figuranten, aanstekelijke muziek en bijzondere speciale effects.
De boten varen ruim 70 kilometer in drie dagen tijd. Op vrijdag 30 juli om 13.00 uur is de officiële start vanaf Trade Parc Westland in Honselersdijk. Deze zogenaamde Rijnmonddag eindigt met een vlootschouw en een swingend Meezingspektakel met drie koren in Maasland. Zaterdag 31 juli wordt de Westlanddag en vlootschouw muzikaal afgesloten met een big band optreden op een varend ponton in Honselersdijk. Op 1 augustus tijdens de Delflanddag varen de boten vanaf Honselersdijk via De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft, Rijswijk en Wateringen weer terug naar Trade Parc Westland in Honselersdijk.

Ook dit jaar zijn er weer tal van activiteiten aan de wal georganiseerd. Kijk voor de route, tijden en het programma op www.varendcorso.nl