Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 28 juli 2010

Organisatiecomité Landbouwtentoonstelling Opmeer op Alkmaarse kaasmarkt

Vrijdag 30 juli bezoekt het organisatiecomité van de Landbouwtentoonstelling in Opmeer de kaasmarkt in Alkmaar. De voorzitter van het comité, de heer Nico Vriend luidt samen met de burgemeester van de gemeente Opmeer, de heer Gert Jan Nijpels om 10.00 u. de kaasbel.

De landbouwtentoonstelling wordt dit jaar voor de 101e keer gehouden op maandag 2 augustus op het evenemententerrein bij sporthal De Weijver in Opmeer. Het evenement voor jong en oud staat in het teken van mens, dier en milieu. Er zijn op de tentoonstelling niet alleen demonstraties en paardenwedstrijden te zien, zoals het NK Tuigpaarden en het NK Tweespannen Friezen, maar ook shows van jachthonden en jachthoornblazers en van trialmotors en 'monster'trucks. De delegatie uit Opmeer bezoekt de kaasmarkt op uitnodiging van wethouder Rian van Dam. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt burgemeester Piet Bruinooge de delegatie in het stadhuis van Alkmaar.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar nog tot en met 3 september te bezoeken, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.